Jak wejść w Bios?

Kumpel kupił nowego kompa (Arno) z linuxem ale chciałby miec windowsa xp .Nie mogę ueuchomić instalatora winXp z płyty botowanej bo narpiew uruchamia komp linuxa.Próbowałem ustawić opcje botowania ale nie mogę wejsc do Biosu płyty ,jak wciskam klawisz "Del" komp nie reaguje. w inny sposób (płyta prawdopodobnie Asrock)

Odpowiedzi: 4

bac78:
,jak wciskam klawisz "Del" komp nie reaguje. w inny sposób (płyta prawdopodobnie Asrock)

Wszystkie rady powyżej podane , kierunek działań prawidłowy podają.

Jednak z ciekawości zapytam. Klawiatura to do USB podpięta ?

Jeśli tak to wciskac "del" możesz długo i tak to nic nie da. Klawiatury na PS2 poszukaj, a poxniej rady podane w postach zastosuj..

Seeker
Dodano
01.02.2007 14:42:16

Tak ogólnie to odsyłam do google... :) nie jestem żadnym specem od komputerów a szukanie tego zajęło mi 30 sekund :)

• Award [Del] lub [F1]
  • Ami [Del] lub [F1]
  • Phoenix [F1], [Ctrl][Alt][Ins], [Ctrl][S ], [Ctrl][Alt][Esc], [Ctrl][Alt][ S], [Ctrl][Alt][Enter]
  • Compaq [F10], gdy na ekranie w górnym rogu pojawi się mały kwadrat
  • Hewlett Packard [F1], [F2] gdy pojawi się logo HP
  • Dell [Del], [F2], [F1], [Ctrl][Alt][Enter], wcisnąć Reset dwa razy
  • Toshiba [Esc], [F1]
  • NEC, Packard Bell, Amax, Micron, Aptiva, Sharp [F1], [F2]
  • IBM [F1], [Ins], wcisnąć i przytrzymać obydwa klawisze myszy
  • Sony [F3] potem [F1] lub [F2]
  • AST Advantage, Tandon, Acer [Ctrl][Alt][Esc]
  • Zenith [Ctrl][Alt][Ins]

Premieros
Dodano
31.01.2007 23:17:59
W momencie startu kompa, gdy odpala się BIOS (białe komunikaty na czarnym tle), na dole ekranu powinno wyświetlać informację co należy nacisnąć (taki komunikat mniej więcej: Press "coś tam" to enter Setup. W tym czasie należy właśnie nacisnąć to "coś tam". Najczęściej Del, F2, rzadziej F10. Możesz też naciskać po odpaleniu F8 kilka razy to powinno wyskoczyć okno bootowania i wybierzesz z listy CD Room bez wchodzenia do BIOS-u.
Ucho
Dodano
27.01.2007 19:34:33

niech uaktywni autostart i wtedy komp plytke z windows xp odczyta normalnie

firebird
Dodano
27.01.2007 19:32:15
bac78
Dodano:
27.01.2007 19:20:33
Komentarzy:
4