Jak w winXP zmienić tło folderów na przezroczyste???

jak w temacie.. w jaki sposób zmienić tło wyświetlanych folderów, okna "moj komputer" etc. na transparentne z mozliwoscia kontroli przezroczystosci? znacie jakis program do tego? bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie:)
pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

Niestety tak jak napisałem nic o tym nie słyszałem.
Jedyne rozwiązanie to zaznaczyć w AIDA 32 za pomocą Hydravision przezroczyste okna, ustawić wielkość okna, zapamiętać ustawienia okna i przy uruchomieniu przechodzić do pozycji czujnik :P .
McScr@by
Dodano
18.03.2004 20:19:51
no programow tego typu jest cala masa, osobisscie zamiast AIDY wole SANDRE:) ale mi chodzi o cos co by w malym przezroczystym okienku wyswietlalo te informacje na pulpicie, zna ktos cos takiego? moze jest jakas wtyczka pod aston shella?
pozdro 8)
Anonymous
Dodano
18.03.2004 19:55:41
Jest duźo tego typu aplikacji ( diagnostic/monitor ) ale to nie pójdzie w transparentnie, tylko
w " normal window ".
McScr@by
Dodano
18.03.2004 19:54:47
mcscr@by:
Niestety nie znam.
Wystarcza mi do tego AIDA 32.

AIDA wydaje się być do tego celu odpowiednia, choć są na pewno wygodniejsze programy, które potrafią zapisywać do pamięci pomiary i rezydują w trayu.
Tego mi właśnie w AIDZIE brakuje, źe nie moźna zapisywać i przeglądać potem wyników...
Pawek
Dodano
18.03.2004 19:44:43
Niestety nie znam.
Wystarcza mi do tego AIDA 32.
McScr@by
Dodano
18.03.2004 19:36:54
mcscr@by:
BTW, moźesz pobawić się teź zanikaniem i cieniem 3D, zapamiętywaniem pozycji okien i ich wielkością jak i Multi Desck`em uzyskując zajefajne efekty.
Enjoy :wink: .

spoko na wolnym czasie na pweno oblukam co i jak, a na razie to zalezalo mi jedynie na zmianie okna eksploerera i kilku aplikacji wiec jest spox:)
mam jeszcze jedno pytanko OT –> znasz moze jakis progs, ktory wyswietlalby na pulpicie (rowniez transparentnie) napiecia 3.3,5,12, Vcore oraz temperatury procka i chipsetu? wiem, ze w samurize sa takie pluginy ale mi jakos ten aston przypadl do gustu;)
pozdrawiam
Anonymous
Dodano
18.03.2004 19:15:26
BTW, moźesz pobawić się teź zanikaniem i cieniem 3D, zapamiętywaniem pozycji okien i ich wielkością jak i Multi Desck`em uzyskując zajefajne efekty.
Enjoy :wink: .
McScr@by
Dodano
18.03.2004 19:04:44
:arrow: mcscr@by dzieki za pomoc... najnowsza full hydra juz siedzi u mnie w systemie :wink: szczerze mowiac myslalem, ze ten progs jest jedynie do wspolpracy z dwoma monitorami i nigdy sie w niego nie zaglebialem... do dzis;) dzieki niemu osiagnalem calkiem ciekawe efekty, tylko musze jeszcze w innych aplkacjach powylaczac transparenty i zobaczyc jak ma sie sprawa z wydajoscia ale po reinstalce systemu kolo soboty bo teraz nie mam na to czasu...
jeszcze raz dzieki za pomoc!
pozdrawiam 8)
Anonymous
Dodano
18.03.2004 18:36:19
question :

Proponuje download`ować najnowszą wersję :

HYDRAVISION Full Edition 3.25.0006 .

Dodano w niej MagnifyFX i nowego białego Skin`a, poprawiono błędy z poprzednich edycji.
McScr@by
Dodano
18.03.2004 18:11:22
mcscr@by:
Soft :

:arrow: Glass2K
http://www.chime.tv/products/glass2k.shtml

:arrow: TransX
http://xp.net.pl/files/transx.zip ( Trial limit max 3 okna ).

Ewentualnie jeśli posiadasz kartę graficzną ATi Radeon to proponuje ATi Hydravision ( HydraFX ).
BTW, NVidia teź ma swój odpowiednik.

dzieki WIELKIE za info! :D posiadam radka 9100 i nie wiedzialem, ze hydravision ma takie opcje :oops:
zaraz sprawdze co i jak
pozsdrawiam
Anonymous
Dodano
18.03.2004 15:18:10
Soft :

:arrow: Glass2K
http://www.chime.tv/products/glass2k.shtml

:arrow: TransX
http://xp.net.pl/files/transx.zip ( Trial limit max 3 okna ).

Ewentualnie jeśli posiadasz kartę graficzną ATi Radeon to proponuje ATi Hydravision ( HydraFX ).
BTW, NVidia teź ma swój odpowiednik.
McScr@by
Dodano
18.03.2004 14:59:32
zapomnialem doddac ze uzywam Aston shella... moze jest jakis plugin do tego? szukalem i niestety niec nie znalazlem:(
pomozcie plizz! jak to zrobic?
pozdrowionka:)
Anonymous
Dodano
18.03.2004 14:34:50
Anonymous
Dodano:
18.03.2004 14:20:58
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1