Jak usunąć z menu start "pomoc i obsługa techniczna&quo
Jak usunąć z menu start "pomoc i obsługa techniczna" oraz "wyloguj" w windows xp???
Odpowiedzi: 9
Heh... ma się te własne problemy, szuka się odpowiedzi choćby na takich forach jak to. Czasami się wchodzi z ciekawości na inne tematy, albo nawet w odpowiedziach na nasz problem łapie się nowe informacje. A najłatwiej to jest po prostu czasami poczytać :P
Człowiek uczy się przez całe źycie...
Człowiek uczy się przez całe źycie...
no zgadza się, ten gpedit.msc jest genialny, mozna z nim zrobic wszystko ;D skąd wy to wiecie ;P
No bo po co grzebać w rejestrze, przez przypadek moźna coś zepsuć, a o to nie trudno w tak delikatnej strukturze, jaką jest rejestr systemu.
A w tym miejscu co podałem jest mnóstwo opcji i moźliwości z o wiele mniejszym ryzykiem, praktycznie źadnym.
Nie ma za co :D
A w tym miejscu co podałem jest mnóstwo opcji i moźliwości z o wiele mniejszym ryzykiem, praktycznie źadnym.
Nie ma za co :D
Bobi_robert, moźliwe, źe jakbym wstawił 1 zamiast 0 to by zadziałało:P. Ale zastosowałem się do wskazuwek gari i wszystko gra:). Mnóstwo rzeczy tam moźna ustawiać. Dzięki :).
Bobi_robert:Usuwanie Wyloguj
Włącz edytor rejestru :arrow: klucz HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/ MICROSOFT/WINDOWS/ CURRENTVERSION/POLICIES/EXPLORER :arrow: dodajemy nowa wartość DWORD
:arrow: Zmień nazwę na NoLogOff i dajemy wartośc 0
subox:Bobi_robert, juź wcześniej próbowałem, ale to chyba nie działa pod winxp
sprubuj z wartoscia binarna 01 00 00 00
ale IMO przez gpedit.msc bedzie szybciej
Ps komputer oczywiscie zrestartowany po dokonaniu zmian
A ja polecam tak:
Start>Uruchom>gpedit.msc i klkamy OK! Następnie wybieramy z drzewa Konfiguracja uźytkownika>Szablony administracyjne>Menu start i pasek zadań i wyszukujemy "Usuń opcję Wyloguj z menu Start". Klikamy na ów opcję 2 razy i zaznaczamy "Włączone".
Jeźeli chodzi o pomoc, to nie jestem pewien, ale w tym samym miejscu wyszukujemy "Usuń menu Pomoc z menu Start" i takźe zaznaczamy "Włączone".
Start>Uruchom>gpedit.msc i klkamy OK! Następnie wybieramy z drzewa Konfiguracja uźytkownika>Szablony administracyjne>Menu start i pasek zadań i wyszukujemy "Usuń opcję Wyloguj z menu Start". Klikamy na ów opcję 2 razy i zaznaczamy "Włączone".
Jeźeli chodzi o pomoc, to nie jestem pewien, ale w tym samym miejscu wyszukujemy "Usuń menu Pomoc z menu Start" i takźe zaznaczamy "Włączone".
Lucky, to co napisałeś do menu start to się zgadza z tym nowym menu z winxp, a ja pracuję na klasycznym i w ten sposób co opisałeś nie da sie tego zrobić. Nie wiesz moze jak to moźna inaczej zrobić???
Bobi_robert, juź wcześniej próbowałem, ale to chyba nie działa pod winxp:/. Moźliwe, źe tutaj trzeba jakąś inna nazwę prowadzić. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, proszę o pomoc.
Bobi_robert, juź wcześniej próbowałem, ale to chyba nie działa pod winxp:/. Moźliwe, źe tutaj trzeba jakąś inna nazwę prowadzić. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, proszę o pomoc.
Usuwanie Wyloguj
Włącz edytor rejestru :arrow: klucz HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/ MICROSOFT/WINDOWS/ CURRENTVERSION/POLICIES/EXPLORER :arrow: dodajemy nowa wartość DWORD
klikasz prawym na pasek –> wlasciowsci –> menu start(zakladka) –> menu start – dostosuj –> zaawansowane –> i tam odznacz Pomoc techniczna, a co do wylogowania to z tego co wiem nie da sie tego zabardzo usunąć
Strona 1 / 1