jak usunac viste?

witam,postanowilem zrezygnowac z visty która jest seryjnie wgrana w laptopie i mam pytanie - mam 2 partycje C i D i na C jest vista i nie mam zadnego innego systemu-jak calkowicie usunac viste? chce wrocic do XP , czy formatuje sie C tak jak w xp w viscie ? aha i wiem ze trzeba miec dyskietke startowa tylko ze w laptopie nie mam stacji dyskietek wiec czym to zastapic? a moze nie trzeba dyskietki ? prosilbym o rady i wskazowki badz linki:) pzdr

Odpowiedzi: 2

aha ok rozumiem dzieki a gdzies na vista.pl bodajze czytalem ze viste jest trudno usunac i pewien 'informatyk' mi mowil zebym nie odinstalowywal bo to trudno itd ale jesli tak jak xp to sobie spokojnie poradze ;] a wiem ze mozna zrobic na plycie plytke zapasowa visty na wszelki wypadek w panelu sterowania, to moglbys powiedziec gdzie to sie robi ? i numer seryjny sobie spisac ? bo ta vista jest oryginalna(oryginalnie wgrana od poczatku) pzdr
solar
Dodano
03.07.2007 13:42:19
  • Żółty 03.07.2007 14:01:50

[quote=solar]a wiem ze mozna zrobic na plycie plytke zapasowa visty na wszelki wypadek w panelu sterowania, to moglbys powiedziec gdzie to sie robi ? i numer seryjny sobie spisac ? bo ta vista jest oryginalna(oryginalnie wgrana od poczatku) pzdr[/quote] Jeżeli nie dostałes płytek recovery to manual do laptopa w łapki i czytaj - w nim powinno być napisane jak się takową płytke samodzielnie tworzy.

Normalnie. Odpalasz komputer z instalki XP, formatujesz, instalujesz. Flop Ci jest niepotrzebny z reguły. Jak są wymagane sterowniki do kontrolera dyskowego to możesz je zintegrować z instalka (jakims nLitem), albo pogrzebać w biosie przy ustawieniach AHCI (albo coś podobnego) i sprawdzić czy takie sterowniki są w ogóle potrzebne. Przed instalacją upewniasz się, że sterowniki do Twojego modelu laptopa są dla XP dostępne na stronach producenta laptopa.
Żółty
Dodano
02.07.2007 18:11:00
solar
Dodano:
02.07.2007 17:47:40
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1