jak usunąć plik Błąd danych (CRC)
Witam wszyskich userów
pojawił mi się problem z CRC, a mianowicie zacząłem mieć problemy z Mozillą Firefox i spróbowałem ją odinstalować, podczas tej operacji coś tam się zwiesiło i uruchomiłem kompa ponownie, spróbowałem ją zainstalować ponownie i zaczął mi pokazywać alert, źe instalacja zostanie przerwana z powodu jakiegoś pakietu językowego, spostrzegłem źe w program files został folder po mozilli więc go spróbowałem usunąć i tutaj tkwi haczyk, pokazuje mi za kaźdym razem taki komunikat Nie moźna usunąć firefox–l10n.js: Błąd danych (CRC)
Zmieniłem nazwę folderu mozilli na jakiś tam abym mógł zainstalować mozillę jeszcze raz i teraz chodzi elegancko ale tamtego zmienionego cały czas nie mogę usunąć !! !!
Macie moźe jakiś pomysł jak go zgasić :lol: :lol:
Moźe jakiś program by pomógł, próbowałem killbox–em ale bez rezultatu :oops:
Mam XP z SP2
PS
sorry jeśli juź był ten problem gdzieś poruszany ale jest 4:35am i juź nie mam siły przeszukiwać wszystkich postów z problemem CRC
pojawił mi się problem z CRC, a mianowicie zacząłem mieć problemy z Mozillą Firefox i spróbowałem ją odinstalować, podczas tej operacji coś tam się zwiesiło i uruchomiłem kompa ponownie, spróbowałem ją zainstalować ponownie i zaczął mi pokazywać alert, źe instalacja zostanie przerwana z powodu jakiegoś pakietu językowego, spostrzegłem źe w program files został folder po mozilli więc go spróbowałem usunąć i tutaj tkwi haczyk, pokazuje mi za kaźdym razem taki komunikat Nie moźna usunąć firefox–l10n.js: Błąd danych (CRC)
Zmieniłem nazwę folderu mozilli na jakiś tam abym mógł zainstalować mozillę jeszcze raz i teraz chodzi elegancko ale tamtego zmienionego cały czas nie mogę usunąć !! !!
Macie moźe jakiś pomysł jak go zgasić :lol: :lol:
Moźe jakiś program by pomógł, próbowałem killbox–em ale bez rezultatu :oops:
Mam XP z SP2
PS
sorry jeśli juź był ten problem gdzieś poruszany ale jest 4:35am i juź nie mam siły przeszukiwać wszystkich postów z problemem CRC
Odpowiedzi: 9
zrobione !!
ten obrazek jest za ciezki, wazy blisko 0.5 Mb co dla osób korzystających z modemu jest nielada wielkoscią przy przeglądaniu forum. Więc zmień go na coś lekkiego ( statyczne mile widziane :wink: )
YYYY, ja nie uwaźam , ale jeźeli ty lub inni tak uwaźają to się oczewiście dostosuję, wystarczy tylko powiedziec i będzie zmieniony na lźejszy :lol: :lol:
fastcapone nie uwaźasz ze troche za cięźki obrazek masz w podpisie?? 566 KB??
bardzo dziękuję za pomoc, ale przy ponownym uruchomieniu kompa wywalił mi niebieski ekran z napisem error hard disk, więc nie wnikałem w szczeguły i zrobiłem format C: i się usuneło :oops: wszystko :lol: :lol: , wiem źe format to rozwiązanie dla amatorów, ale jutro mam meczyk w clanbase CoDUO i klanik by mi nie wybaczył jak bym miał jakieś problemy w czasie gry, jeszcze raz dziękuję za pomoc !! !!
Tylko z pomocą silnych moźna dopomóc słabym. Bertold Brecht
W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi. Prawa Murphy'ego
Tylko z pomocą silnych moźna dopomóc słabym. Bertold Brecht
W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi. Prawa Murphy'ego
Czyli chesz go usunąć tak? Całkowicie? Tracąc wszystkie dane?
fastcapone, więc tak. Udało się usunąć Firefoxa? Jest na liście dodaj usuń? Jaką masz wersje?
Jeźeli się odinstalował, to folder usuniesz z konsoli odzyskiwania(co i jak to w archiwum).
Jeźeli chcesz zachowac ustawienia zrób backup.
Jeźeli masz wersję starszą niź 1.5 (ale moźe i przy taj teź działa, nie sprawdzałem), to przechodzisz do rejestru i usuwasz klucze:
[HKEY_CLASES_ROOT\FirefoxHTML]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Classes\Applications\Firefox.exe]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Mozilla]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org]
Dodatkowo usuwasz z katalogu:
C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla
katalog firefox.
I po tych zabiegach masz pewność, źe się usunął.
fastcapone, więc tak. Udało się usunąć Firefoxa? Jest na liście dodaj usuń? Jaką masz wersje?
Jeźeli się odinstalował, to folder usuniesz z konsoli odzyskiwania(co i jak to w archiwum).
Jeźeli masz wersję starszą niź 1.5 (ale moźe i przy taj teź działa, nie sprawdzałem), to przechodzisz do rejestru i usuwasz klucze:
katalog firefox.
Czyli chesz go usunąć tak? Całkowicie? Tracąc wszystkie dane?
katalog firefox.
katalog firefox.
aachi:Zaznacz w opcjach kosza, aby pliki odrazu usuwał z dysku. Powinno się go wtedy dać usunąć.
Nestety nie pomogło :oops: :oops:
aachi:źebyś przeskanował cały dysk w poszukiwaniu bad–blocków.
A jak to przeskanować ?? ??
aachi:Zaznacz w opcjach kosza, aby pliki odrazu usuwał z dysku. Powinno się go wtedy dać usunąć.
Nestety nie pomogło :oops: :oops:
aachi:źebyś przeskanował cały dysk w poszukiwaniu bad–blocków.
A jak to przeskanować ?? ??
Strona 1 / 1