jak usunąć plik Błąd danych (CRC)

Witam wszyskich userów

pojawił mi się problem z CRC, a mianowicie zacząłem mieć problemy z Mozillą Firefox i spróbowałem ją odinstalować, podczas tej operacji coś tam się zwiesiło i uruchomiłem kompa ponownie, spróbowałem ją zainstalować ponownie i zaczął mi pokazywać alert, źe instalacja zostanie przerwana z powodu jakiegoś pakietu językowego, spostrzegłem źe w program files został folder po mozilli więc go spróbowałem usunąć i tutaj tkwi haczyk, pokazuje mi za kaźdym razem taki komunikat Nie moźna usunąć firefox–l10n.js: Błąd danych (CRC)
Zmieniłem nazwę folderu mozilli na jakiś tam abym mógł zainstalować mozillę jeszcze raz i teraz chodzi elegancko ale tamtego zmienionego cały czas nie mogę usunąć !! !!

Macie moźe jakiś pomysł jak go zgasić :lol: :lol:
Moźe jakiś program by pomógł, próbowałem killbox–em ale bez rezultatu :oops:

Mam XP z SP2

PS
sorry jeśli juź był ten problem gdzieś poruszany ale jest 4:35am i juź nie mam siły przeszukiwać wszystkich postów z problemem CRC

Odpowiedzi: 9

zrobione !!
fastcapone
Dodano
02.01.2006 01:26:27
ten obrazek jest za ciezki, wazy blisko 0.5 Mb co dla osób korzystających z modemu jest nielada wielkoscią przy przeglądaniu forum. Więc zmień go na coś lekkiego ( statyczne mile widziane :wink: )
adik154
Dodano
01.01.2006 22:27:03
YYYY, ja nie uwaźam , ale jeźeli ty lub inni tak uwaźają to się oczewiście dostosuję, wystarczy tylko powiedziec i będzie zmieniony na lźejszy :lol: :lol:
fastcapone
Dodano
01.01.2006 22:23:58
fastcapone nie uwaźasz ze troche za cięźki obrazek masz w podpisie?? 566 KB??
adik154
Dodano
31.12.2005 17:06:22
bardzo dziękuję za pomoc, ale przy ponownym uruchomieniu kompa wywalił mi niebieski ekran z napisem error hard disk, więc nie wnikałem w szczeguły i zrobiłem format C: i się usuneło :oops: wszystko :lol: :lol: , wiem źe format to rozwiązanie dla amatorów, ale jutro mam meczyk w clanbase CoDUO i klanik by mi nie wybaczył jak bym miał jakieś problemy w czasie gry, jeszcze raz dziękuję za pomoc !! !!

Tylko z pomocą silnych moźna dopomóc słabym. Bertold Brecht

W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi. Prawa Murphy'ego
fastcapone
Dodano
31.12.2005 16:02:38
Czyli chesz go usunąć tak? Całkowicie? Tracąc wszystkie dane?

fastcapone, więc tak. Udało się usunąć Firefoxa? Jest na liście dodaj usuń? Jaką masz wersje?

Jeźeli się odinstalował, to folder usuniesz z konsoli odzyskiwania(co i jak to w archiwum).

Jeźeli chcesz zachowac ustawienia zrób backup.

Jeźeli masz wersję starszą niź 1.5 (ale moźe i przy taj teź działa, nie sprawdzałem), to przechodzisz do rejestru i usuwasz klucze:
[HKEY_CLASES_ROOT\FirefoxHTML]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Classes\Applications\Firefox.exe]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Mozilla]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org]

Dodatkowo usuwasz z katalogu:
C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla
katalog firefox.

I po tych zabiegach masz pewność, źe się usunął.
damiancore
Dodano
31.12.2005 11:04:15
Czyli chesz go usunąć tak? Całkowicie? Tracąc wszystkie dane?

fastcapone, więc tak. Udało się usunąć Firefoxa? Jest na liście dodaj usuń? Jaką masz wersje?

Jeźeli się odinstalował, to folder usuniesz z konsoli odzyskiwania(co i jak to w archiwum).

Jeźeli chcesz zachowac ustawienia zrób backup.

Jeźeli masz wersję starszą niź 1.5 (ale moźe i przy taj teź działa, nie sprawdzałem), to przechodzisz do rejestru i usuwasz klucze:
[HKEY_CLASES_ROOT\FirefoxHTML]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Classes\Applications\Firefox.exe]
[HKEY_CURENT_USER\Software\Mozilla]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org]

Dodatkowo usuwasz z katalogu:
C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla
katalog firefox.

I po tych zabiegach masz pewność, źe się usunął.
damiancore
Dodano
31.12.2005 11:04:15
aachi:
Zaznacz w opcjach kosza, aby pliki odrazu usuwał z dysku. Powinno się go wtedy dać usunąć.

Nestety nie pomogło :oops: :oops:

aachi:
źebyś przeskanował cały dysk w poszukiwaniu bad–blocków.

A jak to przeskanować ?? ??
fastcapone
Dodano
31.12.2005 06:27:23
aachi:
Zaznacz w opcjach kosza, aby pliki odrazu usuwał z dysku. Powinno się go wtedy dać usunąć.

Nestety nie pomogło :oops: :oops:

aachi:
źebyś przeskanował cały dysk w poszukiwaniu bad–blocków.

A jak to przeskanować ?? ??
fastcapone
Dodano
31.12.2005 06:27:23
fastcapone
Dodano:
31.12.2005 05:36:49
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1