jak usunać linuxa???
Witam mam taki problem otóź kupilem sobie laptopa ale on ma zainstalowanego Linuxa a ja nie wiem wogole o co w nim biega nie ma dyskow i wogole i go nie chce. no wiec jak go usunac . jak wsadze plytke xp to sie nic nie dzieje nawet jak wsadze inne plytki to i tak nie wiem gdzie mam naped cd rom w linxie napiszcie mi prosze krok po kroku jak go usnac i instalnac xp
Odpowiedzi: 3
ok dzieki ale taki teppy to nie jestem tylko zielony z linuxem p...... system dzieki zaraz to sprobuje
Jak nie wiesz jak się to robi (czyt. nie masz zielonego pojęcia) to chyba lepiej by było udać się do dobrego sklepu komputerowago źeby ci pan serwisant to zmienił (Linux –> WinXP)
Jeśli jednak masz ochotę sam to zrobić to wykonaj to co poniźej:
1. Uruchom kompa, na ekranie gdzie podlicza pamięć (zaraz na początku) naciśnij DELete (taki klawisz)
2.Wejdz w ustawienia "Advanced BIOS Features" i ustaw klawiszami Page Up/Page Down opcje "First boot device" na CDROM
3. Zapisz te ustawienia ("Save & Exit Setup")
4. Włóź płytke z Windows XP do CDROMu
5. Jeśli masz XPeka po polsku to powinieneś sobie poradzić, tylko napomkne źe format partycji pod system jest zalecany.
Jeśli jednak masz ochotę sam to zrobić to wykonaj to co poniźej:
1. Uruchom kompa, na ekranie gdzie podlicza pamięć (zaraz na początku) naciśnij DELete (taki klawisz)
2.Wejdz w ustawienia "Advanced BIOS Features" i ustaw klawiszami Page Up/Page Down opcje "First boot device" na CDROM
3. Zapisz te ustawienia ("Save & Exit Setup")
4. Włóź płytke z Windows XP do CDROMu
5. Jeśli masz XPeka po polsku to powinieneś sobie poradzić, tylko napomkne źe format partycji pod system jest zalecany.
Ustaw w Bios First Boot na CD–ROM,
Włóź płytę instalacyjną Win XP,
Wykonaj format za pomocą konsoli (R),
a dalej juź standartowo.
Włóź płytę instalacyjną Win XP,
Wykonaj format za pomocą konsoli (R),
a dalej juź standartowo.
Strona 1 / 1