Jak usunac...?
Witam ponownie na forum.
Kolejne moje pytanie dotyczy sposobu usuniecia tego niebieskiego okienka przy uruchamianiu Outlooka 6, ktory informuje , ze uruchamiamy wlasnie ten program.
Nastepnie , jak udunac dwa folderhy z '' Mojego Komputera '' , Foldery , ktore sa umieszczone tuz obok dusku c, dysku d , foldery o nazwie : dokumenty udostepnione i a dokumenty. Te foldery sa mi zupelnie nie potrzebne. Dlatego zwracam sie z prosba do Was o pomoc w ich usunieciu.
PS.
Tak ogolnie , to sobie przeswietlam to forum , czytam sobie wasze wpisy i czasem , kiedy zobacze konkretna odpowiedz , to sie nia zainteresuje.
Pozdrawiam
Kolejne moje pytanie dotyczy sposobu usuniecia tego niebieskiego okienka przy uruchamianiu Outlooka 6, ktory informuje , ze uruchamiamy wlasnie ten program.
Nastepnie , jak udunac dwa folderhy z '' Mojego Komputera '' , Foldery , ktore sa umieszczone tuz obok dusku c, dysku d , foldery o nazwie : dokumenty udostepnione i a dokumenty. Te foldery sa mi zupelnie nie potrzebne. Dlatego zwracam sie z prosba do Was o pomoc w ich usunieciu.
PS.
Tak ogolnie , to sobie przeswietlam to forum , czytam sobie wasze wpisy i czasem , kiedy zobacze konkretna odpowiedz , to sie nia zainteresuje.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Eeeeee.... Kurcze, jestem milo zaskoczony. Zrobilem jak napisales i zniknely te dwa wspomniane przeze mnie foldery. Jestem pelny uznania...!!!
BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC !!!
Juz sobie sokopiwalem Twoje porady , by w przyszlosci wiedzec co robic...
Dzis juz to wszytsko.
Jeszcze raz dzieki...
Pozdrawiam
BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC !!!
Juz sobie sokopiwalem Twoje porady , by w przyszlosci wiedzec co robic...
Dzis juz to wszytsko.
Jeszcze raz dzieki...
Pozdrawiam
Zulus_JG:HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders
Rzeczywiście popełnił mały błąd. Powinno być:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/My Computer/NameSpace/DelegateFolders
Jesli chodzi o Outlooka , to juz wszytsko gra. Zrobilem jak napisales i okienko zniknelo. DUZE DZIEKI.
Mam problem z tym drugim
========================
Usuń dokumenty udostępnione
Uruchom regedit i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders
Usuń wartość {59031 a47–3f72–44a7–89c5–5595fe6b30ee} . Z okna Mój komputer zniknie pole Inne pliki przechowywane na tym komputerze (po zrestartowaniu komputera).
=======
Nie moge znalesc folderu ''CurrentVersion''. Jesli mozesz to sprawdz u siebie . Byc moze cos pomyliles.Jak mozesz to sparwdz u siebie..
Narazie duze dzieki...
Pozdrawiam
Mam problem z tym drugim
========================
Uruchom regedit i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders
Usuń wartość {59031 a47–3f72–44a7–89c5–5595fe6b30ee} . Z okna Mój komputer zniknie pole Inne pliki przechowywane na tym komputerze (po zrestartowaniu komputera).
=======
Nie moge znalesc folderu ''CurrentVersion''. Jesli mozesz to sprawdz u siebie . Byc moze cos pomyliles.Jak mozesz to sparwdz u siebie..
Narazie duze dzieki...
Pozdrawiam
Jak znajdę do "moje dokumenty" to wrzucę. zrób najpierw kopię rejestru...
Jak znajdę do "moje dokumenty" to wrzucę. zrób najpierw kopię rejestru...
Znalazłem odpowiedź na twoje pytanie dotyczące splash screenu outlooka:
Select Run... from the Start menu. Type "regedit" (without quotes).
Press Enter.
Travel down to HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Double–click the DWORD to modify it.
Enter "1" as the value in the dialog box.
Close the registry editor.
Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
zlokalizuj klucz HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity tu będą jakieś numerki)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
kliknij 5.0 prawym klwiszem i nowy/wartość DWORD
nazwij ją NoSplash
Dwukrotnie kliknij na właśnie co utworzonej wartości aby ją zmodyfikować
w okienku wpisz wartość 1
Zamknij edytor rejestru.
Zanim zaczniesz zabawy z rejestrem to najpierw zrób start/skcesoria/narzedzia systemowe/przywracanie systemu. utwórz punkt przywracania.
Dodam jeszcze, źe to działa – sprawdzałem na sobie.
Press Enter.
Travel down to HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
zlokalizuj klucz HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity tu będą jakieś numerki)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
nazwij ją NoSplash
Zamknij edytor rejestru.
Zanim zaczniesz zabawy z rejestrem to najpierw zrób start/skcesoria/narzedzia systemowe/przywracanie systemu. utwórz punkt przywracania.
Znalazłem odpowiedź na twoje pytanie dotyczące splash screenu outlooka:
Press Enter.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
nazwij ją NoSplash
Zamknij edytor rejestru.
Press Enter.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
nazwij ją NoSplash
Zamknij edytor rejestru.
Sciagnij sobie np programik "TweakUI for Windows XP"
ze strony MS...
Co prawda folderow o ktorych mowisz ci nie usunie, ale wyrzuci je z widoku. Co do okienka powitalnego Outlooka nie jestem pewny (nie uzywam tego prog).
Pozdrawiam
ze strony MS...
Co prawda folderow o ktorych mowisz ci nie usunie, ale wyrzuci je z widoku. Co do okienka powitalnego Outlooka nie jestem pewny (nie uzywam tego prog).
Pozdrawiam
Strona 1 / 1