Jak usunac...?

Witam ponownie na forum.

Kolejne moje pytanie dotyczy sposobu usuniecia tego niebieskiego okienka przy uruchamianiu Outlooka 6, ktory informuje , ze uruchamiamy wlasnie ten program.

Nastepnie , jak udunac dwa folderhy z '' Mojego Komputera '' , Foldery , ktore sa umieszczone tuz obok dusku c, dysku d , foldery o nazwie : dokumenty udostepnione i a dokumenty. Te foldery sa mi zupelnie nie potrzebne. Dlatego zwracam sie z prosba do Was o pomoc w ich usunieciu.

PS.

Tak ogolnie , to sobie przeswietlam to forum , czytam sobie wasze wpisy i czasem , kiedy zobacze konkretna odpowiedz , to sie nia zainteresuje.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

Eeeeee.... Kurcze, jestem milo zaskoczony. Zrobilem jak napisales i zniknely te dwa wspomniane przeze mnie foldery. Jestem pelny uznania...!!!

BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC !!!

Juz sobie sokopiwalem Twoje porady , by w przyszlosci wiedzec co robic...

Dzis juz to wszytsko.

Jeszcze raz dzieki...

Pozdrawiam
Zulus_JG
Dodano
09.06.2003 02:36:25
Zulus_JG:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders

Rzeczywiście popełnił mały błąd. Powinno być:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/My Computer/NameSpace/DelegateFolders
krecik
Dodano
09.06.2003 02:26:25
Jesli chodzi o Outlooka , to juz wszytsko gra. Zrobilem jak napisales i okienko zniknelo. DUZE DZIEKI.
Mam problem z tym drugim
========================

Usuń dokumenty udostępnione

Uruchom regedit i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders

Usuń wartość {59031 a47–3f72–44a7–89c5–5595fe6b30ee} . Z okna Mój komputer zniknie pole Inne pliki przechowywane na tym komputerze (po zrestartowaniu komputera).

=======

Nie moge znalesc folderu ''CurrentVersion''. Jesli mozesz to sprawdz u siebie . Byc moze cos pomyliles.Jak mozesz to sparwdz u siebie..

Narazie duze dzieki...

Pozdrawiam
Zulus_JG
Dodano
09.06.2003 02:16:02
Usuń dokumenty udostępnione

Uruchom regedit i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/CurrentVersion/Explorer/ My Computer/NameSpace/DelegateFolders

Usuń wartość {59031 a47–3f72–44a7–89c5–5595fe6b30ee} . Z okna Mój komputer zniknie pole Inne pliki przechowywane na tym komputerze (po zrestartowaniu komputera).

Jak znajdę do "moje dokumenty" to wrzucę. zrób najpierw kopię rejestru...
aligator
Dodano
09.06.2003 01:14:56
Znalazłem odpowiedź na twoje pytanie dotyczące splash screenu outlooka:

Select Run... from the Start menu. Type "regedit" (without quotes).
Press Enter.
Travel down to HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Double–click the DWORD to modify it.
Enter "1" as the value in the dialog box.
Close the registry editor.

Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
zlokalizuj klucz HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity tu będą jakieś numerki)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
kliknij 5.0 prawym klwiszem i nowy/wartość DWORD
nazwij ją NoSplash
Dwukrotnie kliknij na właśnie co utworzonej wartości aby ją zmodyfikować
w okienku wpisz wartość 1
Zamknij edytor rejestru.

Zanim zaczniesz zabawy z rejestrem to najpierw zrób start/skcesoria/narzedzia systemowe/przywracanie systemu. utwórz punkt przywracania.

Dodam jeszcze, źe to działa – sprawdzałem na sobie.
SLAY3R
Dodano
09.06.2003 01:12:51
Znalazłem odpowiedź na twoje pytanie dotyczące splash screenu outlooka:

Select Run... from the Start menu. Type "regedit" (without quotes).
Press Enter.
Travel down to HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
Create a new DWORD.
Name it "NoSplash".
Double–click the DWORD to modify it.
Enter "1" as the value in the dialog box.
Close the registry editor.

Po polski:
Start / uruchom
wpisz regedit
zlokalizuj klucz HKEY_CURRENT_USERIdentities(Your Identity tu będą jakieś numerki)SoftwareMicrosoftOutlook Express5.0.
kliknij 5.0 prawym klwiszem i nowy/wartość DWORD
nazwij ją NoSplash
Dwukrotnie kliknij na właśnie co utworzonej wartości aby ją zmodyfikować
w okienku wpisz wartość 1
Zamknij edytor rejestru.

Zanim zaczniesz zabawy z rejestrem to najpierw zrób start/skcesoria/narzedzia systemowe/przywracanie systemu. utwórz punkt przywracania.

Dodam jeszcze, źe to działa – sprawdzałem na sobie.
SLAY3R
Dodano
09.06.2003 01:12:51
Sciagnij sobie np programik "TweakUI for Windows XP"
ze strony MS...
Co prawda folderow o ktorych mowisz ci nie usunie, ale wyrzuci je z widoku. Co do okienka powitalnego Outlooka nie jestem pewny (nie uzywam tego prog).

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
09.06.2003 00:59:36
Zulus_JG
Dodano:
09.06.2003 00:34:06
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1