jak ustwić 64mb w geforce2
mam geforce 2 mx 400 64mb i nie wiem jak ustawić źeby tyle czytał mi windows, bo on czyta 32.
Mam najnowsze sterowniki :x
Mam najnowsze sterowniki :x
Odpowiedzi: 16
co do klonow:
wszystkie aktualnie produkowane karty grafieczne : czy to gainwarda,czy leadteka , czy to asusa etc. to sa klony. Oryginalne karty to moim zdaniem to jeszcze produkuje firma ATI (aczkolwiek jjush sa klony typu Mint i inne shity), ktora to daje swoj procesor i tesh plytke drukowana :). Nvidia tesh produkowala na poczatku wlasne karty lecz chyba im sie to znudzilo i dali pole do popisu firmom ,ktore albo zwiekszaja ich mozliwosci albo zmniejszaja (czyt. firma Mint) :)
wszystkie aktualnie produkowane karty grafieczne : czy to gainwarda,czy leadteka , czy to asusa etc. to sa klony. Oryginalne karty to moim zdaniem to jeszcze produkuje firma ATI (aczkolwiek jjush sa klony typu Mint i inne shity), ktora to daje swoj procesor i tesh plytke drukowana :). Nvidia tesh produkowala na poczatku wlasne karty lecz chyba im sie to znudzilo i dali pole do popisu firmom ,ktore albo zwiekszaja ich mozliwosci albo zmniejszaja (czyt. firma Mint) :)
Jestem tu nowy i dopiero sie ucze :D 8).Dzieki za informacje.
Ale i mi wskazówka
I następnym razem jak coś ci się zechce dopisać to uźyj opcji zmień, poto właśnie jest stworzona, a nie 3 posty jeden pod drugim dobra?
Nawet geforce creativa jest produkowany na tajwanie. Owszem klony są gorsze ale napewno potrafią dobrze rozpoznać pamięć i skoro podczas bootowania podaje źe jest 64 to wina systemu źe nie rozpoznaje reszty.Wiesz co moze byc przyczyna tego ze nie mozesz ustawic 64 Mb w Geforce a no to ze kupiłes klona Geforca
I następnym razem jak coś ci się zechce dopisać to uźyj opcji zmień, poto właśnie jest stworzona, a nie 3 posty jeden pod drugim dobra?
Jesli kogos uraziłem to sory 8)
i jeszcze jedno nie wymadrzam sie zwłaszcza stac mnie na lepszy sprzet ale dla twojej wiadomosci to tez mam GeForca 2 mx400 64 mb i tylko chciałem dac wskazuwke co do tego GF2.Wiec nie wiem skad wziołes to wymadzanie ale dobra :(
Nie wymadrzam sie tylko odpowiadam na wasze pytanie.A co do klonów to masz racje jasli kupisz klon GeForca jakiejs firmyjaponskiej to raczej kupisz kota w worku :D.A co do 64 mb to juz nie nic muwił skoro myslicie ze sie wymądrzam. 8)
O co ci chodzi Dark Angel co? Skoro tam są 64 ramy to powinne chodzić i na pewno byłyby wykorzystane. Poza tym te wszystkie jak ty mówisz klony są budowane na referencyjnej płytce nvidii i powinne chodzić bardzo dobrze, tylko takie firmy jak creative itp tworzą własne niezaleźne szybsze konstrukcje. A sam się nie wymądrzaj skoro cię stać na lepszy model.
Macie bardzo wielkie zmartwienie zreszta po co ci 64 mb jak i tak nie wykozystasz.Wiesz co moze byc przyczyna tego ze nie mozesz ustawic 64 Mb w Geforce a no to ze kupiłes klona Geforca.Pozatym masz GeForca 2 mx 400 64 mb a takie 2 literki (mx) oznaczaja ze karta ta jest osłabiona,wkoncu nie mozna ej poruwnywac do WinFasta GeForca wkoncu kupiłes ja za niska cene.
na bank mam 64 bo jak uruchamiam kompa, tam przy logo
nVidii pisze źe mam 64 i na początku jak miałem win98se wykrywało mi 64 :x
nVidii pisze źe mam 64 i na początku jak miałem win98se wykrywało mi 64 :x
ale wtedy wogule nie potrzebny by byl moderator .........proste
ale wtedy wogule nie potrzebny by byl moderator .........proste
I w takich przypadkach przydałaby się moźliwość usuwania swoich postów. Zaoszczędziło by się roboty moderatorowi.
Czy mi się w oczach dwoi, czy ty tzar lubisz się powtarzać???
Czy mi się w oczach dwoi, czy ty tzar lubisz się powtarzać???
zobacz czy uruchamianiuKomputera jak wyswietla sie LOGO NVIDII zaraz na poczatku jeszce przed botowaniem.. Powinno piSAC jAKA masz karte i ILe na niej jest pamieci jesli tam pisze 32 to MASz 32 i KOniec jesli tam pisze 64 a Winda "widzi" 32 to masz powod do zmartwien ale moze niejest jeszce tak zle...
zostales podle oszukany......mash geforce'a 32 Mb
Strona 1 / 1