jak ustawić multiline w kontrolce TextBox
Witam moj problem jest nastepujacy,
mam strone na ktorej sa komentarze. Wszystkie komentarze zapisane sa w pliku XML, no i wyswietlam je w kontrolce textBox w sposob dynamiczny
[code]
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
doc.Load(filename);
XmlNode XML = doc.DocumentElement;
XmlNodeList nr_user = XML.ChildNodes;
for (int i = 0; i < nr_user.Count; i++)
{
XmlNodeList dane = nr_user[i].ChildNodes;
TextBox txt = new TextBox();
Label lbl = new Label();
txt.ReadOnly = true;
txt.Text = dane[1].InnerText;
lbl.Text = "
" + dane[0].InnerText + "
"; this.form1.Controls.Add(lbl); this.form1.Controls.Add(txt); } }[/code] jednak wszystko wyswietla mi sie w w jednej linii, a chcialbym, by TextBox wyswietlał mi kazdy komentarz w wielu liniach. Za ustawienie wieloliniowości odpowiedzialna jest opcja textMode, jednak piszac txt.TextMode=... wywala mi błąd. Jak mozna zrobic to inaczej, bądz jak powinienem uzyc tej opcji, by działała poprawinie??? Z gory dzieki za pomoc
" + dane[0].InnerText + "
"; this.form1.Controls.Add(lbl); this.form1.Controls.Add(txt); } }[/code] jednak wszystko wyswietla mi sie w w jednej linii, a chcialbym, by TextBox wyswietlał mi kazdy komentarz w wielu liniach. Za ustawienie wieloliniowości odpowiedzialna jest opcja textMode, jednak piszac txt.TextMode=... wywala mi błąd. Jak mozna zrobic to inaczej, bądz jak powinienem uzyc tej opcji, by działała poprawinie??? Z gory dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 2
Może zamiast [code]+"
"[/code] spróbuj wstawiać [code]+Environment.NewLine[/code]
"[/code] spróbuj wstawiać [code]+Environment.NewLine[/code]
Jak dodajesz textBoxa to pojawia się nad nim taka strzałeczka jak się go kliknie i tam możesz zaznaczyć MultiLine. Jest też drugi sposób:
[quote]textBox1.Multiline = true;[/quote]
Strona 1 / 1