jak uruchomic xp???

mam pytanei probowalem zainstalowac pld majac jednoczesnie xp ,jednak poznewaz robielm to pierwszys raz cos spiep........ i teraz mam tylko linuxa bo moj xp nie chce sie uruchomic. Tos chyba pomylilme konfiguruchac rc–boot'a i w skttek tego nawet jak probowalme lilo urochamiac tzn skonfigurowalem i jak wybrelem bootowanie xp pojawaija mi sie na ekranie tlyko jakies dziwne znaki "l 99 99" itp, czy wie ktos czy dai sie jakos xp'eka odpalic naprzyklad z dyskietki startowiej lub jakims plikiem ablo jest jakis moze bootloader pod dosa bo lilo nie pomoga,.. pozdrawaim

Odpowiedzi: 4

A moze sprobowalbys najpierw "naprawic" XP wklepujac w konsoli fixboot ?
EL NINO
Dodano
03.11.2003 00:26:41
thx za odpowiedz ale wlasnie o to chodzi ze lilo jest zkonfigurowane poprawnie. uzywalem juz go wilokrotnie lecz tym razem probowalem zainstalowac pdl i wlaczyelm rc–boot i ten program mi cos namieszal. Po skonfigurowniu lilo pojawia mi se menu i jak wybiore windowsa to sa te dzinw zanki i nic sie nie uruchamia. Obawaim sie ze bede musial sformatowac dysk c :( to na pewno pomoze, ( ale jeszcz sie wstrzymam chwile.. a tak wogle czy ktos wie jak zainstalowac jave pod linuchem ? pozdrawim
gebus
Dodano
02.11.2003 20:31:59
SIEMA
mialem podobny problem z takimi cyferkami gdy mialem linuxa na innym dysku.nastepnie powienienes szzukac swojej odpowiedzi na formum o limuxe bo jak sam juz powiedziales
cos spiep........

a tak wogle to sprawdzales czy w pliku lilo jest ustawione botowanie na xp??? etc/lilo
pozdrowienia i zycze szybkiego rozwiazania problemu jesli to nie pomoze to radzil bym przeinstalowac linuxa bo to lilo ma cos nie tak w ustawieniach nie winXP
banan12
Dodano
02.11.2003 19:47:58
Witam
Próbowałeś uruchomić instalatora XP z płyty i w biosie bootowanie z CD?
bodek–j
Dodano
02.11.2003 03:28:17
gebus
Dodano:
02.11.2003 01:42:44
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1