Jak uratować pękniętą w środku płytę DVD?

Witam!
Proszę o pomoc w następującym problemie:

Mam płytę DVD do PS2. Płytka ta podczas wkładania do konsoli przy zakładaniu na chwytak popękała. Pęknięcia są drobne, jednak istnieje ryzyko źe podczas kolejnego wkładania kawałek płyty się ukruszy i nie będzie moźna płyty prawidłowo umocować na wirniku. Jedno z pęknięć dochodzi prawie do części zapisywalnej. Moźe są jakieś kleje, masy plastyczne? Zastanawiałem się nawet na naklejeniem do góry takiej przezroczystej płytki, która jest wkładana do cake'ów z płytami do nagrywania...

bedę wdzięczny za kaźdą pomoc

Odpowiedzi: 2

jesli pekniecie jest powazne, uzyj kawaleczka tasmy samoprzylepnej i przyklej ja na pekneciu.
sproboj skopiowac plyte, jak najwolniej sie da.

kazda operacja krecenia taka plyta w napedzie to duzo wieksze ryzyko jej rozerwania.

you were warned...
brtx
Dodano
28.02.2006 22:02:08
wow
na moj gust nalezaloby sprobowac skopiowac plyte...moze sie uda
Ciekawy problem, sam chcialbym znac sensowna obpowiedz...
Moim zdaniem klejenie plyty nie ma senu, poniewaz na 100% staci swoje wywazenie, co mogloby skutkowac uszkodzeniem napedu
Skoro tak zalezy ci na tej plycie, to zakladam ze jest to 100% legal. Proponowalbym napisac do producenta gry /dystrybutora/ i opisac mu sytuacje. Powinien przyslac ci drugi nosnik za cene kosztow przesylki /tak przynajmniej ponoc jest z produktami Microsoftu/

...chyba ze sie myle, jesli tak poprawcie mnie...
STMan
Dodano
28.02.2006 21:26:52
Termi
Dodano:
27.02.2006 21:45:38
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1