Jak ukryc nazwe kompa w sieci ??
Czy wylaczenie protokolu netBIOS wystarczy, aby nazwa mojego komputera nie byla widoczna w sieci :?: Czy ten protokol jest odpowiedzialny za rozglaszanie nazwy mojego komputera w sieci :?:
Odpowiedzi: 11
ok dzieki za odpowiedzi :!:
eee tam ;P
dlatego napisalem "niewidzialny" a nie niewidzialny :mrgreen:
dlatego napisalem "niewidzialny" a nie niewidzialny :mrgreen:
Eeeeeee tam :P .brtx:Generalnie to wystarcza by byc "niewidzialnym" w LANie
Dopoki masz wpiety kabel w sieciowke, doputy jestes widoczny.
nie chodzi mi o ukrycie, ale o brak dostepu do mojego kompa z sieci lan (oczywiscie poza bramka :wink: ) a jezeli zablokuje arp'a to juz nikt sie ze mna nie polaczy, bo nie mozna sie polaczyc z czyms czego nie widac(nie widac z punktu wysylania zapytan). Wiesz moze jaki firewall blokuje Arp'a, tylko tak zeby z brama kontakt byl ??
Uzywaj starej wersji, lub innego firewalla z funkcja stealth.
BTW, po co blokowac ARP ? Chocbys nie wiem co probowal blokowac, nie ukryjesz sie w sieci.
BTW, po co blokowac ARP ? Chocbys nie wiem co probowal blokowac, nie ukryjesz sie w sieci.
a wiecie moze czym zablokowac odpowiedzi APR ?? wiem ze jest plugin SSTEALTH do Outposta ale w nowej wersji nie dziala :cry:
a wiecie moze czym zablokowac odpowiedzi APR ?? wiem ze jest plugin SSTEALTH do Outposta ale w nowej wersji nie dziala :cry:
Anathema:Podał Gusioo, Podał... :wink:
Zapamiętam.
Gusioo napisał:
Podał Gusioo, Podał... :wink:
A to co podał(a)...
Podał Gusioo, Podał... :wink:
Ewentualnie tak : http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=5025
A to co podał(a) Anathema to działa tylko do reboot'a ;)
A to co podał(a) Anathema to działa tylko do reboot'a ;)
Jeśli chcesz ukryć kompa w sieci lokalnej to w CMD wpisz: "net config server /hidden:YES".
Strona 1 / 1