Jak udostępnić ?

Na dwóch komputerach mam dwóch niezbyt zaawansowanych uźytkowników.
Ostatnio wymusiłem zmiane haseł dla nich (tak źe muszą zmieniać hasełka co 2 miesiące)
Problem jest taki ...
jak stworzyć im jakąś przestrzeń by mogli się wymieniać. Moźe mapowanie dysku, ale wtedy trzeba ustawić jakieś hasło (nawet gdy dostęp jest dla wszystkich) ? prawda ?

potrzebuję zrobić jakiś katalog na obu komputerach, tak, źe będzie do nich swobodny dostęp, bez haseł, bez logowania ...

Odpowiedzi: 3

Zalacz konta Gosc na tych komputerach i udostepnij folder za pomoca prostego udostepniania –> Narzedzia –> Opcje folderow –> Widok
Sprawdz rowniez w Zasadach zabezpieczen lokalnych czy Gosc nie jest wpisany na liste "odmowy dostepu do tego komputera z sieci"
EL NINO
Dodano
17.02.2005 00:30:29
rzeczywiscie nagmatwalem ...
chodzi mi o udostepnienie katalogu tak aby nie trzeba było podawać źadnego hasła i nazwy uźytkownika by się do niego dostać z innego komputera
SHADOW–XIII
Dodano
16.02.2005 16:35:30
Mozesz jeszcze raz, ale tak po ludzku ? Z pelnymi danymi oczywiscie, bo teraz to nie wiadomo ani jakie systemy, ani jakie masz przeszkody. Jest ich tylko dwoch w sieci ? Piecdziesieciu w sieci a Ci dwaj chca sie danymi wymieniac ? Konkretow wiecej – jest tak i tak a chce zeby bylo tak.
EL NINO
Dodano
16.02.2005 10:57:53
SHADOW–XIII
Dodano:
16.02.2005 09:51:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1