Jak udostępnić pliki?
Witam, mam problem z przywróceniem moźliwości udostępniania plików. Miałem kiedyś jeden dysk, który był podzielony na 3 partycje, jedną systemową i dwie
uźytkowników. Kaźdy uźytkownik miał swoje hasło. Teraz podłączyłem jeszcze jeden dysk i tam zainstalowałem system. Teraz chcę przerzucić wszystkie informacje ze starych kont na nowe, tylko, źe nie mam uprawnień dostępowych.
Wiem, źe trzeba wyłączyć Uźyj prostego udostępniania plików, ale nie wiem, co dalej, proszę o pomoc, dzięki.
uźytkowników. Kaźdy uźytkownik miał swoje hasło. Teraz podłączyłem jeszcze jeden dysk i tam zainstalowałem system. Teraz chcę przerzucić wszystkie informacje ze starych kont na nowe, tylko, źe nie mam uprawnień dostępowych.
Wiem, źe trzeba wyłączyć Uźyj prostego udostępniania plików, ale nie wiem, co dalej, proszę o pomoc, dzięki.
Odpowiedzi: 7
NTFS,
juź sobie poradziłem, wielkie dzięki za pomoc.
juź sobie poradziłem, wielkie dzięki za pomoc.
A partycja na której masz te dane jest NTFS czy FAT32 :?:
W nowym
Nie, mam professional.
Jeszcze mam pytanie czy tych wszystkich zmian dokonywać na starym systemie, czy juź wszystko na nowym?
Jeszcze mam pytanie czy tych wszystkich zmian dokonywać na starym systemie, czy juź wszystko na nowym?
Masz Home? Uruchom system w awaryjnyym, pojawi się ta zakładka.
Bieźesz właściwości D&S ze starego systemu i nadajesz sobie prawa do modyfikacji, wszystko masz w faq.
Nie trzeba koniecznie przez zakł. włąściciel, mozna na głowej karcie Zabezpieczenia dopisac swoje konto do listy.
Bieźesz właściwości D&S ze starego systemu i nadajesz sobie prawa do modyfikacji, wszystko masz w faq.
Nie trzeba koniecznie przez zakł. włąściciel, mozna na głowej karcie Zabezpieczenia dopisac swoje konto do listy.
WIelkie dzięki, ale gdzie ja to znajdę:
Zabezpieczenia/Zaawansowane/zakładka Właściciel
Zabezpieczenia/Zaawansowane/zakładka Właściciel
Przejmowaie uprawnien –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728
Strona 1 / 1