Jak uaktywnić skaner on–line
chciałem przeskanować komputer on–line ale te skanery, które próbowałem chcą tylko przez IE a w nim teź nie chce skanować. Co trzeba zrobić , by uaktywnić taki skaner.Moźe są takie , które nie wymagają IE ?
Pozdrawiam maresz.
Pozdrawiam maresz.
Odpowiedzi: 11
U mnie to wygląda tak: Narzędzia>Rozszerzenia>Pobierz więcej rozszerzeń>IE Tab>Install Now. Pozdrawiam
Dzięki za pomoc moohomor, wtyczka działa, skaner chodzi super. Pozdrawiam
Nie wiem, u mnie po kliknięciu na "instal now" wyskakuje okno instalacji wtyczki a nie zapisywania na dysku. Moźe tu
spróbuj zainstalować.
8) Pozdro.
spróbuj zainstalować.
8) Pozdro.
Jest tylko Narzędzia>Rozszerzenia>odinstaluj lub aktualizuj lub opcje. Nie mam zainstaluj. Robiłem na stronce install, ale zapisywał mi na dysku. Pozdrawiam
George_01:Nie mam ikonki FF w prawym dolnym rogu, a co mam zrobić z tym ściągniętym plikiem "ie_tab–1.0.8–fx+fl+mz.xpi" ? Pozdrawiam.
Skoro ściągnąłeś to go zainstaluj. Na stronie był link "Instal now". Trzeba był kliknąć i zrestartować FFa i ikonka by się pojawiła.
Narzędzia>Rozszerzenia>zainstalij i wskaz plik na dysku. Zrestartuj i powinna się pojawić.
8) Pozdro.
Nie mam ikonki FF w prawym dolnym rogu, a co mam zrobić z tym ściągniętym plikiem "ie_tab–1.0.8–fx+fl+mz.xpi" ? Pozdrawiam.
W prawym dolnym rogu przeglądrki masz ikonkę FFa. Kliknij na nim to okno otworzy się jako IE.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Ściągnąłem tę wtyczkę z podanego adresu, "ie_tab–1.0.8–fx+fl+mz.xpi." i co mam dalej zrobić, źeby FF widział skanera. Pozdrawiam.
Jeśli uźywasz FFa to jest taka spejalna wtyczka "IE Tab", która otwiera strony IE w oknach FFa. Bardzo fajna sprawa. Wszystkie skanery działają więc pod FFem.
Polecam wtyczkę, do pobrania stąd.
8) Pozdro.
Polecam wtyczkę, do pobrania stąd.
8) Pozdro.
Dzięki za radę. Skaner uruchomiłem , tak jak pisałeś konieczne są kontrolki ActivX dla IE lub Java dla skanera Trend micro jeśli uźywa się np. Firefoxa , ale działa teź w IE.
Jedno co mnie jeszcze interesuje to czy podczas skanowania tego typu skanerem On–line trzeba wyłączyć zainstalowany aktywny w komputerze program antywirusowy ? Nie pogryzą się ?
Pozdrawiam maresz.
Jedno co mnie jeszcze interesuje to czy podczas skanowania tego typu skanerem On–line trzeba wyłączyć zainstalowany aktywny w komputerze program antywirusowy ? Nie pogryzą się ?
Pozdrawiam maresz.
Skanry on–line wymagają przewaźnie kontrolek ActivX(czy jakos tak albo inaczej pisanych). Są oczywiście skanery które moźna uruchomić na innej przeglądarce, np Trend Micro Hausecall , działa na FF.
Strona 1 / 1