Jak to zrobic?
Witam.gdy probuje zalaczyc na karcie D–link udostepnianie netu wsieci LAN wyskakuje komunikat,ze karta sieciowa (realtek) jest juz skonfigurowana z adresem 192.168.0.1. Jak moze byc skonf.jak mam ustawione na automatyczne???nawet jak recznie ustawie to nie moge zalaczyc.na obu kompach mam karty realtek,no i na pierwszym d–linka(radiowka)na pierwszym XP HE SP2 na drugim XP PRO SP1
Jezeli chodzi o admina udostepniajacego net to nie ma problemu.aby kompy byly w jednej chalupie :) ale nie moge tego ustawic:( moze ktos sie spotkal juz z takim czyms?za pomoc bede wdzieczny.pozdrawiam
Jezeli chodzi o admina udostepniajacego net to nie ma problemu.aby kompy byly w jednej chalupie :) ale nie moge tego ustawic:( moze ktos sie spotkal juz z takim czyms?za pomoc bede wdzieczny.pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Jak to jak moze byc skonfigurowana ? Automatycznie kurna dostaje ustawienia. Jesli nie swoj IP z 192.168.0.0 to moze brame lub DNS. Coz za roznica w jaki sposob te ustawienia sa podane, czy recznie czy automatycznie z serwera DHCP ?kolo:wyskakuje komunikat,ze karta sieciowa (realtek) jest juz skonfigurowana z adresem 192.168.0.1. Jak moze byc skonf.jak mam ustawione na automatyczne???
Skoro na sieciowce laczacej Cie z netem masz te ustawienia, pozostaje Ci wykonanie obejscia tego problemu. Wszystko masz opisane w przyklejonym tu temacie o laczeniu kompow. Na dole rozpiski.
Strona 1 / 1