jak to zrobić ???

mam 2 problemy
1.co mam zrobić i wczym zmiejszyć mp3 i zapisać w formacie WAVE czy w innym formacie ale źeby był mała wielkość (do 900 kb a około 1 min )i źeby ten format chodził w mojm telefonie (sony ericsson t630)

2. mam kilka mp3 chce zrobić dzwonek znich zmienić na inny format więc robie na wav i to wycinam i to chcę skopjować na telefon (sony ericsson t630) i wyskakuje mi błąd dlaczego mi ten błąd wyskakuje ????

jak ktoś wie jak i dlaczego to niech napisze

Odpowiedzi: 11

tom933:
działa ale jest bardzo niedobra jakość (gdy puszczam utwur to jest cichy i syczy telefon ) jak to zrobić

Ty wogóle czytasz i próbujesz zrozumieć co się do Ciebie pisze? :?
Z mojej strony EOT
Seeker
Dodano
18.09.2005 21:34:37
działa ale jest bardzo niedobra jakość (gdy puszczam utwur to jest cichy i syczy telefon ) jak to zrobić
tom933
Dodano
18.09.2005 20:49:58
Mozesz jeszcze spróbować przerobic mp3 nna format amr, tj. format dyktafonu. Porgram – MIKSOFT Mobile AMR converter, wybierasz opcje mp3/wave– amr i konwertujesz. Probowalem tego na SE T230 i K700i i w obu przypadkach działało.
k–rol
Dodano
18.09.2005 16:01:50
tom933:
znam tom stronke
mi chodzi o zrobienie mp3 na wav (zwykłom mp3 źeby obciąć ok źeby została sie ok minuty i zmienić ten format na wav i źeby poszło mi na kom. )

To o polifonii zapomnij, poza tym po co ci *wav ? :shock: skoro telefon tego formatu nie obsługuje – jedynie *midi – o innych formatach zapomnij.
Seeker
Dodano
18.09.2005 15:32:49
znam tom stronke
mi chodzi o zrobienie mp3 na wav (zwykłom mp3 źeby obciąć ok źeby została sie ok minuty i zmienić ten format na wav i źeby poszło mi na kom. )
tom933
Dodano
18.09.2005 14:48:40
Jak sam doszedłeś, SE T630 obsługuje dzwonki w formacie .mid (midi). Konwertowanie melodii z .mp3 lub .wave daje mierne efekty. Proponuję poszukać w internecie darmowych dzwonków w tym formacie i wybrać to co Ci odpowiada.
Podaję jeden taki link:
http://www.myt630.lasyk.net/ znajdziesz tu nie tylko dzwonki do Twojego telefonu.
Reszta naleźy do Ciebie i zrobisz jak będziesz uwaźał.

Pozdrawiam.
wnk
Dodano
17.09.2005 22:32:10
Na czuja strzelę źe wystarczy plików *midi poszukać zapodać w takiej postaci jak są modyfikując jedynie ich długość by cieszyć się polifonią w telefonie.
Najpopularniejszym programem od którego warto zacząć tą zabawę jest IMO Anvil Studio – wpisać w Google i ściągnąć. Prosty i za free.
Seeker
Dodano
15.09.2005 22:44:06
mettal:
a zrobisz to na przyklad w programie CDEx (midi)

u mnie nie chce hodzić ten program musze formata zrobić to pujdze ale narazie mi sie niechce ja mam program GoldWave, dBpowerAMP Music Converter, Nero Wave Editor, jak ktoś wie jak w nich zrobić to niech napisze

a co hodzi do telefonu to (32‑głosowy dźwięk polifoniczny Polifoniczne dzwonki MIDI
a zresztom macie cały opis ale nie po polsku nie moge znaleść nigdzie co odtwaźa ten telefon ja mam go dopiero ok 1 miesiąca jeszcze niewiem dokładnie jego funkci
http://www.mobifrance.com/articles/article.php?cat=tests&id=323&p=1 (stronka na kturej to znalazłem )
o jak ktoś zna gdzie moge znaleść jak sie zdejmuje obudow to niech da stronke

Fonctions :

Transmission de donnes à haute vitesse
Compatible cable RS232
Touche appareil photo
Touches latrales de rglage du volume
Messagerie instantane
Effets speciaux
Fond d'ecran
QuickShare
cHTML
Ecran 128 x 128 pixels
Rveil
Ecran rtroclair
Technologie sans fil Bluetooth
Calculatrice
Agenda
Liste dappels
Appareil photo intgr
Horloge
Ecran LCD 65 536 couleurs
Contacts
Contenu en ligne
E–mail
EMS (Messagerie etendue)
GPRS
Jeux tlchargeables
Jeux intgrs
Bureau 12 pictogrammes
Port infrarouge
Touche Internet
Java
Mini souris
Verrouillage du clavier
MMS (messagerie multimdia)
Modèles MMS
Compositeur de mlodie/MIDI (Music DJ)
Mmoire dynamique
Raccourcis
Modem
Paramètres OTA
Touche Option
Synchronisation d'information personnelle
Rpertoire
Rpertoire avec photos
diteur dimage
Bibliotheque d'images
Sonneries polyphoniques 32 tons
Sonneries polyphoniques
Ecriture intuitive
Rappel
Verrouillage de carte SIM
SMS longs (messagerie texte)
conomiseur dcran
Touches de slection
Mode veille
Enregistreur de sons
Numrotation abrge
Animation de mise sous tension / darrêt
Visualisation de ltat
Chronomètre
Sync ML
Synchronisation Apple
Synchronisation PC
Tches
Affichage des thèmes
Minuteur
Port USB
Vibreur
Affichage viseur
Commandes vocales
WAP 2.0
WTLS
Fonctions rseau :

change de cartes de visite
Aide–mmoire
Tlconfrence
Messagerie vocale
tom933
Dodano
15.09.2005 13:46:02
tom933:
...i źeby ten format chodził w mojm telefonie (sony ericsson t630

To moźe najpierw sam się tego dowiedz,jaki to format, z instrukcji z opisów – wszędzie tego pełno. Nie czekaj na gotowe
Seeker
Dodano
15.09.2005 07:18:21
Zmniejszyc to znaczy skompresowac z mniejszym bitrate np do telefonu jakies 80kbps, ustawic kanaly na mono, lub joint stereo, a zrobisz to na przyklad w programie CDEx i masz plik mp3, zeby zapisac to jako Wave, musisz ustawic czestotliwosc, zakres z regoly od 8000kHz do 48000kHz (czym wiecej, tym wielkosc pliku wieksza i jego jakosc lepsza) takze mozesz wybrac czy ma byc stereo czy mono, oczywiscie mono,bedzie troche mniejszy rozmiar posiadalo. Ale najpier to wez instrukcje do telefonu, lub poszukaj specyfikacji w necie jakie ten telefon obsluguje pliki dzwiekowe, wave, mp3, czy tez polifonie (midi)
mettal
Dodano
15.09.2005 00:59:40
1 jak chcesz zminiejszyć pociąc czy rekompresje zrobić, jesli dasz format wave to na pewno nie zmniejszysz bo plik mp3 4mb jak zamienisz na wave to bedzie miał rozmiar okolo 30mb

2. tego to najstarsi górale nie wiedzą. A wrózka to napewno nie jestem
cybull
Dodano
15.09.2005 00:58:46
tom933
Dodano:
15.09.2005 00:44:05
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1