Jak to zrobic? nie mam pojecia :P
Witam
Mam problem, ktory pewnie byl juz poruszany na tym forum, za to z gory przepraszam. Chodzi o to, ze raczej sie na sieciach nie znam. Mam stałe łącze w domu na komputerze stacjonarnym. Teraz dokupilem notebooka i chcialbym zeby on rowniez mial internet z komputera stacjonarnego. Na stacjonarnym mam dwie sieciowki i kupilem kabel scrosowany, ale nie wiem co teraz nalezy zrobic, aby internet na laptopie dzialal. Prosze o szybka i zrozumiala odpowiedz!
Dawid
Mam problem, ktory pewnie byl juz poruszany na tym forum, za to z gory przepraszam. Chodzi o to, ze raczej sie na sieciach nie znam. Mam stałe łącze w domu na komputerze stacjonarnym. Teraz dokupilem notebooka i chcialbym zeby on rowniez mial internet z komputera stacjonarnego. Na stacjonarnym mam dwie sieciowki i kupilem kabel scrosowany, ale nie wiem co teraz nalezy zrobic, aby internet na laptopie dzialal. Prosze o szybka i zrozumiala odpowiedz!
Dawid
Odpowiedzi: 5
Szukaj w sekcji Integrated Peripherals lub podobnie brzmiacej – LAN on board lub MAC Lan i ustaw na Enabled. Byc moze bedziesz musial podac sterowniki tej sieciowki z plytki do plyty glownej.
A jest ona włączona w Biosie? Mam nadzieje ze potrafisz sie poruszć po oprogramowaniu płyty głównej i nie bedziesz miał z tym problemów.
juz wiem jak udostepnic polaczenie sieciowe. Teraz mam problem z jedna z kart sieciowych. System widzi tylko dokupiona przeze mnie karte, ktorej obecnie uzywam, drugiej zamontowanej na plycie glownej nigdzie nie widzi. Co zrobic, aby system widzial ta karte na plycie glownej?
Prosze o odpowiedz szybka!!
Prosze o odpowiedz szybka!!
Probowalem zrobic wedlug tamtego tematu, ale mi to nie wyszlo, bo nie bardzo wiem jak. Liczylem, ze ktos mi tu dokladniej wytlumaczy.
EDIT: Nie wiem jak UDOSTEPNIC POLACZENIE, jakby ktos wytlumaczyl krok po kroku...
Dawid
EDIT: Nie wiem jak UDOSTEPNIC POLACZENIE, jakby ktos wytlumaczyl krok po kroku...
Dawid
Nie no, chyba mnie szczysci.
Kolego, klikasz w przycisk "NOWY TEMAT" i nie raczysz nawet przeczytac tytulow specjalnie przyklejonych w tym dziale tematow ? Tematow znajdujacych sie 2–3 cm ponizej ?
A z tym to sie juz zaznajomiles ? –> http://rtfm.bsdzine.org/#zanim
Kolego, klikasz w przycisk "NOWY TEMAT" i nie raczysz nawet przeczytac tytulow specjalnie przyklejonych w tym dziale tematow ? Tematow znajdujacych sie 2–3 cm ponizej ?
A z tym to sie juz zaznajomiles ? –> http://rtfm.bsdzine.org/#zanim
Strona 1 / 1