jak to zamątować ??
wiatam kupilem sobie taki wiatrak na czipset tzn kolega wybieral bo ja siem na tym nieznam i tu mam problem bo niewiem jak to zamatowac :Dobok czipseru niema zadnych dziurek zeby to przykrecic i niewiem mozna to np tasma albo czyms prosze o pomoc :D
Odpowiedzi: 14
przykleilem to i chodzilo 30 min ale co tam temp. byla taka sama :D teraz sciąglem i nawet troszke mam mnejsza o 2 stropnie :p
hehe,nawet nie próbuj :lol: chyba źe chcesz gnać do sklepu z gwarancją o ile Ci ją uznają :D Dokładnie ta taśma będzie izolować, tak jak folia będzie zatrzymywać ciepło, aha jeśi zamontujesz na tą taśme to mnie zawiadom, wezme kijek i kiełbaski :lol:
Taaa, przyklej se i usmazysz ten element :lol:
Zwykla tasam bedzie raczej izolowac niz przewodzic cieplo
Zwykla tasam bedzie raczej izolowac niz przewodzic cieplo
a moglbym dopuki mi ta tasma nieprzyjdzie przykleic ja jakas zwykla tasmą dwustronną firmy ulith jest to taka duza źulta taśma
http://www.allegro.pl/item87173507_oryginalna_dwustronna_tasma_termoprzewodzaca_3m_.html
http://www.allegro.pl/item87299953_oryginalna_tasma_termoprzewodzaca_klejaca_3m.html
http://www.allegro.pl/item87299953_oryginalna_tasma_termoprzewodzaca_klejaca_3m.html
gdzie taką taśme moge kupić bo pytam i nigdzie niema :D
Ucho:Ta taśma wytrzyma wiatrak ?
Bez najmiejszego problemu, mam tak zamontowany wentyl z radiatorem AKASA Blue Led 5000rpm, na Chipsecie i trzyma jak skala, radiatory na mosfetach ktore sie nieziemsko grzeja i jeszcze kilka drobiazgow. Tasma spokojnie daje sobie rade z duzymi temperaturami i wibracjami, oraz dosc sporym ciezarem przyklejanego elementu. Dlatego odradzam kleje, ktore prawde mowiac sa kiepskie i nie sprawdzaja sie, po pewnym czasie przyklejony element odpada, z powodu wibracji, badz wygrzania kleju. A u mnie wentyl na chipie juz tak smiga 1,5roku, radiatory na mosfetach takze.
Doman_87:temperatura normalnie mam ponad 40 jak nic nierobie
Ja mam lepiej.Teraz surfuje poniecie.Komp chodzi jakieś 3 godziny, i mam 51 ;).U ciebie ok, po co chcesz zmieniać?
Ta taśma wytrzyma wiatrak ?
Do monatzu radiatorow na chipset, VGA, itp. Gdy nie jest mozliwy standadowy montaz na kolki, badz zapinke, jedynym wyjsciem jest przyklejenie tego. I odradzam w tym przypadku Kleje Termoprzewodzace, bo wtedy naprawde jest trudno zdemontowac gdy zajdzie potrzeba. Najlepszym rozwiazaniem jest tasma termoprzewodzaca dwustronna firmy 3M, bardzo Cieniutka, mocna i bardzo dobrze przwodzi Cieplo. Montowalem na taka juz sporo radiatorow i po roku dalej sie trzymaja idealnie, a z ewentualnym demontazem takze nie ma problemow, wystarczy leekko na boki, probowac tak jakby odkrecac, ale naprawde lekkoi po kilku takich ruchach, tasma idealnie zaczyna sie zwijac i bez problemowo odchodzi, nie zostawiajac zadnych zabrudzen :wink:
To zostaw to w spokoju, albo dokup radiator Zalmanna np. ZM–NB47J (w miarę taniutki) a w zestawie będziesz miał razem klej dwuskładnikowy.
temperatura normalnie mam ponad 40 jak nic nierobie
Nie, tylko juź potem nie tak łatwo usunąć (jeśli się wogóle się da). Pamiętaj, źe to wiatrak, a nie radiator , a wiatraki mają krótką źywotność. Jak Ci padnie to jak wymienisz? A musisz go zakładać ? Co nie pasowało ?
i na czipset to moge przykleić ?? nic sie niestanie ??
Strona 1 / 1