Jak to usunąć

Witam wszystkich pojawił się taki problem,po instalacji windows na dysku sata(dyskietka użyta w czsie instalacji drivery raid dostarczone przez producenta)windows się zainstalował dyski z pod windowsa widziane,ale bios nie widzi dysku sata jest tylko widoczna nagrywarka dvd,ale najbardziej mnie denerwuje to że podcza startu wyskakuje komunikat

scan devices, please wait...
None Raid
Serial_Ch0 Master: tutaj nazwa dysku
Presz <Tab> Key into User Window!

następnie jak kliknę <Tab>
to wyświetla się taki panel kontrolny o nazwie
VIA Tech. VT8237 Series SATA RAID BIOS Ver 4.80
i tam są po lewej jakieś opcje ale niedostępne a na dole jest wyświetlona informacja o tym do którego portu jest podłączony dysk i jaką ma pojemność
na samej górze jednak na czerwono miga taki napis:
NOTICE: The number of disks is not adequate to create a RAID !!!

W biosie nic nie ma o raid i sata robiłem różne ustawienia,instalowałem windows na nowszych driverach raid i nic ciągle ten denerwujący komunikat. Jak go usunąć ,aby ta informacja nie wyskakiwała moja płyta MSI PM8M2-V  cipset VIA P4M800+8237R dysk WD 120GB kupiony z komputerem przestawianie zworek też nic nie dało za wszelkie odpowiedzi dziękuje.

Odpowiedzi: 2

Teraz mam dylemat co ja mam teraz szukac w biosie przeglądałem go do znudzenia nic nie znalazłem,zadnego napisu raid lub sata już sam nie wiem instrukcja gdzieś przepadła zmieniałem ustawienia biosu na wszelkie możliwe ustawienia
doker
Dodano
27.03.2007 21:40:16

doker, sprawdż ty lepiej jeszcze raz dokładnie te ustawienia w biosie, bo cos mi mówi, iż to wina leży po tej stronie.

Przejrzyj dokładnie instrukcję mobo, zobacz czy pracy kontrolera Sata nie da się zmieniać, w ten sposób wyłączysz raid zapewne Wink

Anathema
Dodano
27.03.2007 21:26:42
doker
Dodano:
27.03.2007 20:41:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1