Jak to skonfigurować :? komp z netem ––> komp –––> kom

Witam.

Mam problem z konfiguracją połączenia na trzech komputerach ( brak switcha | huba )
Otoz mam mala siec w mieszkaniu chce udostepnic dla kazdego z tych komputerow internet – problem polega na tym ze nie potrafie trzeciego komputera skonfigurowac ( dwa dzialaja dobrze ) :#? – wiem ze jest to mozliwe ( provider od ktorego wykupuje net dokonał tego z pomoca " el magico " chlopaka ktory opiekuje sie jego siecia )

Na wszystkich komputerach zainstalowane są win xp sp2 pl – schemat sieci

komp z netem ––> komp –––> komp

komputer ktory polaczony jest internetem – dzieli łacze dla drugiego komputera ten zaś powinien udostepnic trzeciemu – jednak nie robi tego :#?

prosiłbym o porady wskazowki lub przykladowa konfiguracje

pzdr .rb

p.s wiem ze mozna by bylo tak polaczyc komputery
komp –––> komp z netem
a dotego np wingate – jednak dlugosc kabla nie pozwala

Odpowiedzi: 2

Endrju:
Ale skoro tak to niezbędnym byłoby podanie ...
Po co ?

ejarko, widziales przyklejony w tym dziale temat o udostepnianiu neta ? Zajrzyj tam i wykorzystaj na drugim kompie fragment tekstu widoczny na dole opisu. Od akapitu "W przypadku gdyby nasza karta sieciowa...".
To w zupelnosci wystarczy.
EL NINO
Dodano
28.04.2006 11:50:04
układ jest trochę... dziwny, najbardziej w tym układzie byłby poźądany router. Ale skoro tak to niezbędnym byłoby podanie IP tych komputerów, brama, serwer DNS, maski posieci [wszystkich trzech]. no i podanie odległości pomiędzy komputerami [zwłaszcza między nr 2 a 3].
Endrju
Dodano
28.04.2006 09:43:32
ejarko
Dodano:
28.04.2006 01:37:57
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1