Jak to sie sprawdza??

Mam takie pytanko do madrzejszych kolegow.
Jak sie sprawdza logi w HiJack This?Chodzi mi o to,jak rozpoznac,ktore wpisy sa zle?Jest cos takiego szczegolnego,co pozwala na wychycenie potencjalnego zagrozenia??
Za odpowiedzi bardzo dziekuje :wink:

Odpowiedzi: 7

Na początku to tak jak mówią inni... Google i samodzielne sprawdzanie (analizatorów nie warto uźywać. Strata czasu wg. mnie). W ten sposób moźna się naprawdę dobrze się tego nauczyć. Po jakimś czasie będziesz juź wiedział co jest złe, a co dobre.

Podczas sprawdzania loga trzeba teź czasem pomyśleć. Bo bez tego ani rusz ;)
Mrówek
Dodano
09.11.2005 01:00:14
Zadajesz pytania jak małe dziecko, po to jest analizator na stronie HijackThis źebyś go uźywał, Pawko juź napisał co jest "bee" a co jest "cacy". W google teź moźna przeanalizowąć loga – wklejasz linijka po linijce i szukasz, ale po:

primo pierwsze – jest to pracochłonne

primo drugie – trzeba znać trochę angielski (większość tekstów o obiektach jest po angielsku)

primo trzecie – większość w logu jest zazwyczaj prawidłowymi obiektami (czyli marnowanie czasu)
spiderko
Dodano
08.11.2005 00:06:06
Wiem,ze zaraz bedziecie na mnie krzyczec,ale jak to sie robi w Google??? Generuje logo w HJT , i co dalej? Za wyjasnienie mi tego calego procesu serdeczne dzieki.
miklosz69
Dodano
07.11.2005 23:23:00
Po nazwach. Bardzo pomocne sa google.
EL NINO
Dodano
07.11.2005 21:12:49
No wlasnie ale po czym to rozpoznac(pomijajac ten analizator)? :oops:
miklosz69
Dodano
06.11.2005 17:34:41
wrzucasz w ten analizator http://www.hijackthis.de/en
zielone są okej ,a Czerwone NASTY i źółte POSSIBLY NASTY sa niepoźądane ,ale zawsze trzeba zawsze sie dokładnie przyjrzeć co to jest i w razie niepewności spytać na forum ,bo to tylko komputer :D
w razie UNKNOWN proces trzeba sprawdzić w google.
mam nadzieje źe troche się rozjaśniło.właściwie to wszystko pisze w przyklejonym.moźesz teź poprzeglądać tematy z forum gdzie logi były sprawdzane aby się czegoś nauczyć.
Pawko
Dodano
06.11.2005 17:32:44
miklosz69
Dodano:
06.11.2005 17:23:57
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1