jak strzec sie fałszywych maili o wirusach

od jakiegoś czasu dostaję zbyt duźo maili o wirusach, są to prawdopodobnie wirusy które grasuja po sieci i wyłapują ofiarę i informują o wirusie, jak sie tego strzec i zablokować takie maile, prosty sposob to ja znam tylko w jaki spsób moźna to jeszcze zrobić, a by w ogóle tego nie otrzymywać, kto wie? Proszę o pomoc w tej sprawie, będę zobowiązany ale chyba niewiele

Odpowiedzi: 8

andrzej1, wiesz jak ja sobie radze z takimi pierdołkami, ano mam soft antyspamowy, utworzone regóły i tego typu wiadomości przenoszone są do specjalnego folderu do którego nie zaglądam, a jak juź mi się zachce to patrze tylko na nagłówki i ewentualnego nadawce.
Podczas zamykania programu pocztowego folder ten jest czyszczony.
Korzystam z komercyjego programu, ale uźywałem jakiś czas SpamPal+Bayesian Plug i nie zwracalem uwagi na Spam.
McScr@by
Dodano
16.11.2004 20:30:05
andrzej1, wiesz jak ja sobie radze z takimi pierdołkami, ano mam soft antyspamowy, utworzone regóły i tego typu wiadomości przenoszone są do specjalnego folderu do którego nie zaglądam, a jak juź mi się zachce to patrze tylko na nagłówki i ewentualnego nadawce.
Podczas zamykania programu pocztowego folder ten jest czyszczony.
Korzystam z komercyjego programu, ale uźywałem jakiś czas SpamPal+Bayesian Plug i nie zwracalem uwagi na Spam.
McScr@by
Dodano
16.11.2004 20:30:05
dziękuję za pomoc spróbuje sie do tego ustosunkować, zobaczymy co to takiego, nie znam co prawda tego programu, ale próbować moźna, a nawet trzeba, dzięki narazie
andrzej1
Dodano
16.11.2004 19:40:40
Przeciez McScr@by napisal Tobie jakie kroki nalezy poczynic
Instalujesz soft, tworzysz regule ze na przyklad maile z fraza "wirus", "wirusa" itp maja byc od razu wywalane w kosmos
Bobi
Dodano
16.11.2004 16:21:48
mam konto w wirtualnej polsce, niestety dzień w dzień otrzymuje tyle fałszywych maili związanych z wirusami,źe głowa boli, poruszałem juź tą sprawę w wirtualnej, ale oni twierdzą źe wirusy tak robią, znajdą sobie ofiarę i tak grasują, nie wiem czy u wszystkich tak się dzieje, ja dostaję tego sporo, juź zaznaczam niektóre na czarnej liście, ale ile to moźna zaznaczać tego, w końcu zabraknie miejsca, moźe ktoś ma jakiś pomysł na likwidację tego, blokadę, proszę o propozycję
andrzej1
Dodano
16.11.2004 13:50:52
Chodzi Tobie o wiadomości z zainfekowanym załącznikiem, czy o mail hoax ?

Co do piewszego to zainteresuj się 'dobrym' monitorem antywirusowym z funkcją skanowania poczty.
Co do drugiego o czym wspomniał Bobi_robert moźesz zastosować soft antyspamowy i zaglądnąć do tego
serwisu, gdzie znajdziesz częściowe rozwiązanie.
McScr@by
Dodano
16.11.2004 09:07:26
andrzej1:
od jakiegoś czasu dostaję zbyt duźo maili o wirusach, są to prawdopodobnie wirusy które grasuja po sieci i wyłapują ofiarę i informują o wirusie, jak sie tego strzec i zablokować takie maile, prosty sposob to ja znam tylko w jaki spsób moźna to jeszcze zrobić, a by w ogóle tego nie otrzymywać, kto wie? Proszę o pomoc w tej sprawie, będę zobowiązany ale chyba niewiele

Co to znaczy mail o wirusach?
Moze chodzi Ci o zwrotke maila zawirusowanego, ktorego ktos wyslal wykorzystujac Twoj adres?
Jaka jest tresc takiego maila (conajmniej tytul)
?
Ivaho
Dodano
16.11.2004 01:30:00
Soft, filtr antyspamowy
Gdzie zalozona skrzynka ze tyle tego przepuszcza ??
Bobi
Dodano
15.11.2004 20:09:29
andrzej1
Dodano:
15.11.2004 20:07:09
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1