jak sprawdzic swoje ip?

Jestem w sieci LAN i mam wewnetrzne ip. czy to oznacza ze mam stale ip tylko w obrebie mojej sieci. pod jakim ip widza mnie inni internauci (nie ci z mojej sieci)? czy za kazdym razem mam inne ip? czy mozliwe jest wowczas zalozenie serwera z gra np. rune tak by inni mogli sie do nie dolaczyc. jezeli tak to jak sprawdzic jakie ip musze podac koledze.

za wszelka pomoc z gory dziekuje

SLAY3R
Topic powędrował do działu sieć.

Odpowiedzi: 3

Jezeli jestes w lanie to sa 2 wyjscia, albo kto zalozy serwa kto ma odrazu wyjscie na neta, albo musisz pogadac z adminem zeby postawil takisz serwer u was na necie, nom jesio jedno, mozecie zorganizowac maly zlocik kompow u kogos w chacie i wtedy polaczyc sie bezposrednio :), znam to z doswiadczenia i nic nie przebije tego klimaciku ;), szczegolnie podczas lupania w kłaka badz w starcrafta :)
Pozdrawiam
LiberateMe
Dodano
09.02.2004 14:45:53
a czy modemowcy lub posiadacze neo maja mazliwosc postawienia takowego serwera?
rantag
Dodano
09.02.2004 14:39:20
Obawiam się, źe w tej sytuacji niemozliwym będzie załozenie takiego serwera gier, do którego będą mogli sie podłączyć gracze z "zewnątrz".

W obrębie własnej sieci masz stały adres. Osoby z zewnątrz widzą przewaźnie zewnetrzny adres Twojej sieci, który zawsze jest taki sam (jest on inny od Twojego adresu).

Ewentualnie jesli bardzo byś chciał organizowac takie rozgrywki – musisz porozmawiać z adminem swojej sieci na temat przekierowań portów.

Reszta poruszonych przez Ciebie spraw była juź wiele razy wyjaśniana na forum – poszukaj.
Pawek
Dodano
09.02.2004 12:18:34
rantag
Dodano:
09.02.2004 11:11:23
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1