jak sprawdzić rodzaj usb

Witam. Mam problem, jak mogę sprawdzić rodzaj usb (2.0 czy 1.1) w moim komputerze? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Odpowiedzi: 3

Anathema - to nie do konca takie proste. Dawno, dawno temu - jest w archiwum - pobobnie usiłowano rozstrzygnąć kwestie USB 1.1/2.0 przez managera urządzeń i . efekty były różne ( wszystko zależało od płyty ). Dlaczego o tym piszę ? Ano dlatego, że specjalnie poszełem wskazanym przez Ciebie tropem i wartości ROOT_HUB20 tam nie ma - zagadkę pt. "Czy tak jest rzeczywiście" zostawiam Tobie do rozwiązania ( mordki jako zwykle do wyboru ). Z tego właśnie względu, że niektórych informacji - mimo teoretycznej mozliwości - nie mozna zweryfikować inaczej niż przez specyfikację sprzetu podawaną przez jego producenta, to o czym Żółty napisał jest zdecydowanie pewniejszą metodą.
Rebe
Dodano
12.05.2007 10:42:14
Lub: Start/Uruchom/MSInfo32 -> Składniki/USB i sprawdź czy występuje tam wpis ROOT_HUB20 w Identyfikator urządzenia PNP i USB Root Hub. Co prawda rozwiązanie Żółtego prostrze :mryellow: , ale i to także moze się przydać, wszak USB 2.0 nie zawsze musi pracować w tym trybie ;)
Anathema
Dodano
12.05.2007 09:28:37
Np otworzyć instrukcje do płyty głównej i przeczytać specyfikację. Chyba, że dokładane były porty na kontrolerze dodatkowym.
Żółty
Dodano
11.05.2007 19:18:08
Damianos
Dodano:
11.05.2007 18:35:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1