Jak sprawdzić model karty graficznej i płyty głównej?
Witam. Mam tu komp do naprawienia, jednak nie wiem jaka jest w nim karta grafiki (wygląda na ATI) bo nie mogę zajrzeć do środka do kompa (plomby) więc pasuje mi jakiś program do sprawdzenia co tam się znajduje. Zainstalowałem Win98 więc nie moge liczyć na gotowe sterowniki jak w Xp.
Odpowiedzi: 5
Trochę się pospieszyłem z tym postem, bo przypomniałem sobie o Sisoft Sandra i wykryło wszystko ;–). Co do płyty głównej to przez ten ciąg cyfr ostatni raz identyfikowałem płytę gdzieś w 1998 roku więc człowiek zapomina co nieco :P
Spróbój programem Aida 32 (freeware):D
Spróbój programem Aida 32 (freeware):D
Ad@$ – z tą grafiką to óznie być moze. Dość często tej informacji najzwyczajniej nie widać.
Zaś co do spisania danych z info o BIOS–ie – teź ciut sie trzeba namęczyć by fragment ciągu dobrać – cąłość gość często jest 'bezwynikowa",ale oczywiście, źe dla chcącego nic trudnego :)
Zaś co do spisania danych z info o BIOS–ie – teź ciut sie trzeba namęczyć by fragment ciągu dobrać – cąłość gość często jest 'bezwynikowa",ale oczywiście, źe dla chcącego nic trudnego :)
Wydaje mi się, źe bez problemu znajdziesz szuaken bez źadnego oprogramowania. Przy starcie chyba wystarczy spisać kod z płyty na dole, a jeszcze wcześniej spisać to, co przy ekranie "od grafiki" sie pojawi i albo na własny rozum to wziąść, albo na google wklepać.
Strona 1 / 1