Jak sprawdzić kto ???
Jestem uźytkownikiem dosyć rozległej (kilka miejscowości) sieci. Istnieje w niej kilka grup roboczych. Czy jest jakaś opcja, dzięki której będę wiedział jaki uźytkownik, z jakiej grupy roboczej wchodzi na mojego kompa :?:
Oczywiście mogę skorzystać z fsmgmt.msc, a później odnaleźć danego uźytkownika przeglądając otoczenie sieciowe. Ale zaleźy mi na czymś znacznie szybszym. Moźe jakiś soft :?:
Oczywiście mogę skorzystać z fsmgmt.msc, a później odnaleźć danego uźytkownika przeglądając otoczenie sieciowe. Ale zaleźy mi na czymś znacznie szybszym. Moźe jakiś soft :?:
Odpowiedzi: 5
the_judge napisał:
czyli w skrócie fsmgmt.msc, o którym wspomninałem. Ale tam nie mam moźmiwości sprawdzenia z jakiej grupy roboczej jest dany uźytkownik.
start–> ustawienia –> panel sterowania –> narzędzia administracyjne –> zarządzanie komputerem –> foldery udostępnione
czyli w skrócie fsmgmt.msc, o którym wspomninałem. Ale tam nie mam moźmiwości sprawdzenia z jakiej grupy roboczej jest dany uźytkownik.
Szczerze ? Nie wiem, bo sie tym nie interesowalem – nie szukalem po prostu. No a co do innych programow, to moze zapytaj googlarki ? Moze zapytanie "sharing monitor", sharing log" albo pokrewne, da jakies wyniki ?poskus:EL NINO a czy w xp zostaja jakies "slady" logi
Czy jest jakaś opcja, dzięki której będę wiedział jaki uźytkownik, z jakiej grupy roboczej wchodzi na mojego kompa ?
start–> ustawienia –> panel sterowania –> narzędzia administracyjne –> zarządzanie komputerem –> foldery udostępnione
tam masz sesje –> gdy ktoś się połączy z Twoim kompem to tam będzie napisane kto
EL NINO a czy w xp zostaja jakies "slady" logi np po czyjejs obecnosci na dysku..? Mam na mysli np zapis tego co ktos ode mnie sciagal czy tez zapis np zalogowania sie na moim kompie bez mojej wiedzy...Jak tak to gdzie tego szukac??? :roll:
Co do sharemona to czy jest cos bardziej rozbudowanego??np z komercyjnych? :roll:
Co do sharemona to czy jest cos bardziej rozbudowanego??np z komercyjnych? :roll:
Jest taki maly programik o ktorym juz pisalem – Sharemon. Mozesz zapisac w nim rowniez logi, ale czy Ci bedzie odpowiadal ?
Strona 1 / 1