Jak sprawdzic kto drukuje w sieci ?

Wie ktos moze gdzie ustawic nazwe komputera, tak zeby przy drukowaniu w sieci bylo wiadome z ktorego komputera druk zostal wyslany. Obecnie mam w sieci kilka komputerow i z ktoregokolwiek bym nie wyslal druku to zawsze bedzie to Guest(Gosc), mimo ze nazwy komputerow w otoczeniu sieciowym mam pc1, pc2,pc3...

Odpowiedzi: 6

jezeli doda konta uzytkownikow to beda uzytkownicy, jesli zostawi tak jak teraz to pewnie znowu bedzie wskazanie na goscia.
Szymon Grabiński
Dodano
10.09.2004 21:49:26
Szymon Grabiński:
pokaze ci nie tyle ip co nazwe uzytkownika.
Czyli w tej chwili Gosc.
EL NINO
Dodano
10.09.2004 19:32:36
otworz wlasciwosci danej drukarki i wybierz zakladke zabezpieczenia. kliknij na zaawansowane. otworzy sie okno Ustawienia kontroli dostepu.
mozesz teraz dodac lub usunac uzytkownikow/grupy, ktorzy maja podlegac inspekcji oraz wybrac zdarzenia, ktore maja byc sledzone.
pokaze ci nie tyle ip co nazwe uzytkownika.
Szymon Grabiński
Dodano
10.09.2004 16:33:02
geogis:
Tyle ze ja dalej nie wiem co zrobic zeby bylo widac konkretnych uzytkownikow.
Musialbys im pozakladac konta na maszynie udostepniajacej ta drukarke. Inaczej w takim razie sie nie da. No chyba ze inny efekt uzyskasz poprzez wprowadzenie inspekcji obiektu jakim jest ta drukarka. Niestety nie potrafie Ci odpowiedziec na pytanie czy inspekcja pokaze konkretny IP czy tez rowniez znajdziesz w logu informacje o dostepie z konta Gosc.
Wszystko o inspekcji znajdziesz ladnie opisane w pomocy systemowej i chyba nie ma sensu zebym tu przepisywal po kolei kazdy krok zalaczania takich zasad. W pomocy wpisz "inspekcja" a pozniej kliknij sobie "Konfigurowanie inspekcji".

Na poczatek jednak prostsze bedzie chyba zalozenie tych kont. Jak ? Ano najszybciej tak – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
Musisz zachowac wszelkie zasady. Tzn. konta i hasla i co tam znajdziesz opisane.
EL NINO
Dodano
10.09.2004 15:42:10
No tak, fajnie. Tyle ze ja dalej nie wiem co zrobic zeby bylo widac konkretnych uzytkownikow. W podgladzie zdarzen jest zawsze Gosc :( Moge prosic o jakies wskazówki?? Bede bardzo wdzieczny!
geogis
Dodano
10.09.2004 13:14:30
W podgladzie zdarzen nie widac mumeru IP ?
IMO dopoki drukarka bedzie udostepniona dla Goscia, nie pokaze Ci nazwy.
EL NINO
Dodano
09.09.2004 23:58:24
geogis
Dodano:
09.09.2004 17:22:40
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1