Jak sprawdzić, czy jestem podglądany prze admina
Odpowiedzi: 3
-
[quote=Żółty]Przy braku uprawnień administracyjnych niewiele możesz - nawet inspekcji zdaje się, że nie jestes w stanie włączyć. Z drugiej strony - komputer firmowy, dane firmowe - pracodawca poprzez "wtyczkę" o nazwie "administrator" ma prawo podglądać co robisz z firmowym sprzętem/łączem/czasem przeznaczonym na pracę. Na temat moralności nie będe się rozwodzil. Temat zabrałem z działu Windows XP bo bezpośrednio z nim nie jest związany.[/quote]
-
[quote=Żółty]Z drugiej strony - komputer firmowy, dane firmowe - pracodawca może przez "wtyczkę" o nazwie "administrator" ma prawo podglądać co robisz z firmowym sprzętem/łączem/czasem przeznaczonym na pracę.[/quote] Zdaje się że zgodnie z prawem musi pracownika uprzednio poinformować o takim monitoringu.
-
Czy znasz moze jakiś przepis na który mógłbym się powołać, czy tylko tak domniemasz? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, bo najwyraźniej doszło tutaj do naruszenia mojej prywatności. Bo niby co w pracy pracownik nie jest człowiekiem, tylko robotem wykonującym polecenia i mający klapki na oczy a co z komfortem psychicznym? Ja bym to nawet pod mobbing podciągnął i ograniczenie praw człowieka [quote=spartakus] Zdaje się że zgodnie z prawem musi pracownika uprzednio poinformować o takim monitoringu.[/quote]