jak skopiować płytę – LEGALNIE!!!

moje główne pytanie to:

Jak rozpoznac jakim zabezpieczeniem chroniona jest płyta CD?

Przypuszczam, źe jak juź będę to wiedział to uda mi się skopiwac płytkę która zakupiłem legalnie w dodadku za 150 zł.

Program działa tylko z płytką w napędzie a potrzebuję go uzywac na dwuch kompach; moim i w drugim pokoju.

Wielkie dzięx

Odpowiedzi: 8

W opcjach alkohola są do włączenia róźne typy emulacji. Zapewne to oto chodzi. I zapewne to trzeba te emulacje włączyć, źeby z takiej płyty koźystać.
SLAY3R
Dodano
01.06.2004 00:38:13
jedyen co udało mi się zrobic to przy pomocy Alcohol 120% stworzyc płytę na której pisze źe potzebna jest eulacja

Czy ktoś wie co dalej? Co to jest ta emulacja?
imani
Dodano
31.05.2004 23:17:10
Wiesz nie będę przepisywał tego co na cdrinfo znaleźć moźna , mogę jednynie Ci poradzić byś tam w klikając na zakładkę zabezpieczenia dowiedział się i ew ściągając odpowiednie pliki dokonał testu swojego napędu , czy takowe zapezpieczenia potrafi ominąć.
Poza tym na forum tej strony jest dosłownie kopalnia wiedzy na wszystko co zwiazane jest z nagrywaniem płytek.
Powodzenia
Seeker
Dodano
30.05.2004 23:43:54
wyszło mi źe zabezpiecza to secorum 4.78.xx...

cos mam z emulacja robic ale nie zabardzo wiem co

zrobiłem image i jak odpalam z wirtyalnego napedy alcohola to mi chodzi ale jak juź zgram na cd to kicha

mam Liteon–a DVD–RW o prędkości X8 powinna chyba łamać nawet nowe zabezpieczenia

ClonyXXL pokazuej źe 6 czszek jest czyli nie tak najgorzej
imani
Dodano
30.05.2004 23:27:57
Dodałbym jedynie, źe nagrwarka, konkretny model jest waźnym o ile nie najwaźniejszym szczegółem który decydyduje czy takowe zabezpieczenie potrafi – po rozpoznaniu przez programy podane wyźej –ominąć .
Lista nagrywarek zabezpieczeń i programółw znajduje się jak zawsze niezawodnie na http://cdrinfo.pl

Ps Najnowszych zabezpień i tak nie przeskoczysz obijętnie jakiego programu byś nie uźył.
Chciałem zrobić kopię dla dzieciaka, orginalny "Kangurek Kao2" kupiony w sklepie nie tak drogo znowu , ale zawsze i ...niestety kicha – wiem źe moźna inaczej ale nie kce :roll:
Seeker
Dodano
30.05.2004 22:58:07
ja polegam w 120 % na ALCOHOLU, ale potrzebuje właśnie czegoś do rozpoznania
dzięx
imani
Dodano
30.05.2004 21:58:43
Rozpoznawanie zabezpieczeń to np. ClonyXXL .
Do przegrania zaś BlindWrite, GameJack , CloneCD moga być przydatne – o tych programach znajdziesz informacje w archiwum.
Rebe
Dodano
30.05.2004 21:49:30
Swego czasu popularnym narzędziem do tego był ClonyXXL, który był ściśle powiązany z ClonemCD. Poszukaj takźe Profilera – na podstawie wykrytego zabezpieczenia za pomocą tego programu dowiesz się jak powinno się ustawić opcje kopiowania w ClonieCD.

PS. Co do tego legalnie... Z reguły licencja programu zabrania korzystania z programu jednocześnie na dwóch komputerach, nawet stojących obok siebie. W innym przypadku na co Ci kopia :?: :P
Pawek
Dodano
30.05.2004 21:48:46
imani
Dodano:
30.05.2004 21:39:12
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1