jak skopiować płytę – LEGALNIE!!!
moje główne pytanie to:
Jak rozpoznac jakim zabezpieczeniem chroniona jest płyta CD?
Przypuszczam, źe jak juź będę to wiedział to uda mi się skopiwac płytkę która zakupiłem legalnie w dodadku za 150 zł.
Program działa tylko z płytką w napędzie a potrzebuję go uzywac na dwuch kompach; moim i w drugim pokoju.
Wielkie dzięx
Jak rozpoznac jakim zabezpieczeniem chroniona jest płyta CD?
Przypuszczam, źe jak juź będę to wiedział to uda mi się skopiwac płytkę która zakupiłem legalnie w dodadku za 150 zł.
Program działa tylko z płytką w napędzie a potrzebuję go uzywac na dwuch kompach; moim i w drugim pokoju.
Wielkie dzięx
Odpowiedzi: 8
W opcjach alkohola są do włączenia róźne typy emulacji. Zapewne to oto chodzi. I zapewne to trzeba te emulacje włączyć, źeby z takiej płyty koźystać.
jedyen co udało mi się zrobic to przy pomocy Alcohol 120% stworzyc płytę na której pisze źe potzebna jest eulacja
Czy ktoś wie co dalej? Co to jest ta emulacja?
Czy ktoś wie co dalej? Co to jest ta emulacja?
Wiesz nie będę przepisywał tego co na cdrinfo znaleźć moźna , mogę jednynie Ci poradzić byś tam w klikając na zakładkę zabezpieczenia dowiedział się i ew ściągając odpowiednie pliki dokonał testu swojego napędu , czy takowe zapezpieczenia potrafi ominąć.
Poza tym na forum tej strony jest dosłownie kopalnia wiedzy na wszystko co zwiazane jest z nagrywaniem płytek.
Powodzenia
Poza tym na forum tej strony jest dosłownie kopalnia wiedzy na wszystko co zwiazane jest z nagrywaniem płytek.
Powodzenia
wyszło mi źe zabezpiecza to secorum 4.78.xx...
cos mam z emulacja robic ale nie zabardzo wiem co
zrobiłem image i jak odpalam z wirtyalnego napedy alcohola to mi chodzi ale jak juź zgram na cd to kicha
mam Liteon–a DVD–RW o prędkości X8 powinna chyba łamać nawet nowe zabezpieczenia
ClonyXXL pokazuej źe 6 czszek jest czyli nie tak najgorzej
cos mam z emulacja robic ale nie zabardzo wiem co
zrobiłem image i jak odpalam z wirtyalnego napedy alcohola to mi chodzi ale jak juź zgram na cd to kicha
mam Liteon–a DVD–RW o prędkości X8 powinna chyba łamać nawet nowe zabezpieczenia
ClonyXXL pokazuej źe 6 czszek jest czyli nie tak najgorzej
Dodałbym jedynie, źe nagrwarka, konkretny model jest waźnym o ile nie najwaźniejszym szczegółem który decydyduje czy takowe zabezpieczenie potrafi – po rozpoznaniu przez programy podane wyźej –ominąć .
Lista nagrywarek zabezpieczeń i programółw znajduje się jak zawsze niezawodnie na http://cdrinfo.pl
Ps Najnowszych zabezpień i tak nie przeskoczysz obijętnie jakiego programu byś nie uźył.
Chciałem zrobić kopię dla dzieciaka, orginalny "Kangurek Kao2" kupiony w sklepie nie tak drogo znowu , ale zawsze i ...niestety kicha – wiem źe moźna inaczej ale nie kce :roll:
Lista nagrywarek zabezpieczeń i programółw znajduje się jak zawsze niezawodnie na http://cdrinfo.pl
Ps Najnowszych zabezpień i tak nie przeskoczysz obijętnie jakiego programu byś nie uźył.
Chciałem zrobić kopię dla dzieciaka, orginalny "Kangurek Kao2" kupiony w sklepie nie tak drogo znowu , ale zawsze i ...niestety kicha – wiem źe moźna inaczej ale nie kce :roll:
ja polegam w 120 % na ALCOHOLU, ale potrzebuje właśnie czegoś do rozpoznania
dzięx
dzięx
Rozpoznawanie zabezpieczeń to np. ClonyXXL .
Do przegrania zaś BlindWrite, GameJack , CloneCD moga być przydatne – o tych programach znajdziesz informacje w archiwum.
Do przegrania zaś BlindWrite, GameJack , CloneCD moga być przydatne – o tych programach znajdziesz informacje w archiwum.
Swego czasu popularnym narzędziem do tego był ClonyXXL, który był ściśle powiązany z ClonemCD. Poszukaj takźe Profilera – na podstawie wykrytego zabezpieczenia za pomocą tego programu dowiesz się jak powinno się ustawić opcje kopiowania w ClonieCD.
PS. Co do tego legalnie... Z reguły licencja programu zabrania korzystania z programu jednocześnie na dwóch komputerach, nawet stojących obok siebie. W innym przypadku na co Ci kopia :?: :P
PS. Co do tego legalnie... Z reguły licencja programu zabrania korzystania z programu jednocześnie na dwóch komputerach, nawet stojących obok siebie. W innym przypadku na co Ci kopia :?: :P
Strona 1 / 1