jak skonfigurowac polskiego windowsa do pracy zagranica ???

bu :)
mieszkam w angli zakupilem lacze w ntl , uzywam poslkiego fabrycznego windowsa do Toshiby wszystko niby fajnie pieknie ale do sieci sie nie moge podlaczyc ... *** salalta ... na angielskiej windzie smigalo spokojnie ale sie syfil caly system bo sie stery zarly :) jak ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje

Odpowiedzi: 9

jeszcze jedno, zwroc uwage aby "pelna nazwa komputera" byla identyczna we wszystkich trzech jednostkach jak i nazwa grupy roboczej – admina moze zaiteresowac zmieniajaca sie co chwila nazwy komputera jak i grupy roboczej

sprawdz to: moj komputer/wlasciwosci/nazwa komputera
lackyd
Dodano
18.03.2006 21:02:55
no dzieki :) wszystko dziala :) wielkie naprawde wielkie dzieki :)
Pozdro dla rodakow :)
uli
Dodano
18.03.2006 19:10:50
musisz zmienic jeszcze MAc adress na ten poprawnie dzialajacego kompa na pozostale

00–0E–7B–5A–BE–96

z najdziesz to we wlasciwosciach połączenia/konfiguruj/zawansowane/

w czyste okno wpisz wlasnie nowy MAC adres
lackyd
Dodano
18.03.2006 15:05:21
Host Name . . . . . . . . . . . . : Adasio
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection–specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Ne

Physical Address. . . . . . . . . : 00–0E–7B–5A–BE–96
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . :
Subnet Mask . . . . . . . . . . . :
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCP Server . . . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 18 March 2006 01:07:46
Lease Expires . . . . . . . . . . : 19 March 2006 22:07:28

takie cos mi wyskoczylo :)

dzialajacy komp to inny komp , poprostu mam 2 kompy w domu jeden z polskim a 2 z angielskim windowsem
oczywiscie po przepisaniu tych ustawien na 2 kompa 1 wypinam z sieci :)
uli
Dodano
18.03.2006 12:31:52
Podepnij ponownie do sieci kompa ktory dziala poprawnie, z Menu Start –> Uruchom (Run), wpisz "cmd"+Enter.
W czarnym okienku wpisz komende "ipconfig /all", przepisz to co wyskoczy i podaj do posta.

P.S. Rozumiem, ze dzialajacy komp byl u Ciebie ?
EL NINO
Dodano
17.03.2006 21:17:18
dobra :) tylko jak mu to ip wpisze to jest taki smieszny program z Toshiby nazywa sie ConfigFree wg niego ip mu pasuje ale nie pasuje mu dns i brama .. przepisana z innego dzialajacego kompa , a po kliknieciu "napraw" sypie mi takim komunikatem :oczyszczanie buforu nazw dns , dzierrzawa DHCP i ponowne rejesterownie dns ... nipowodzenie :) ktos mial cos takiego :)
uli
Dodano
17.03.2006 19:16:29
Bardzo moźliwe, źe dostęp jest udzielany po idetyfikacji adresu Mac – kaźda sieciówka ma swój własny... Jeśli tak jest to nie dziwne, źe działa tylko 1 komp... A wersja językowa naprawdę nie ma nic do rzeczy, mógłbyś pracować i na chińskiej :P
Pitt
Dodano
17.03.2006 19:10:51
przepisalem wszystko poczawszy od ip itd z innego dzialajacego kompa ( pozniej wypialem go z sieci) i podpialem mojego . pozatym 2 znajomy ma taki sam problem na calkiem innym kompie .. albo tez cos robi zle ... jeszcze jakies inne pomysly pozatym ze jestem Lama ;) ??? pozdro
uli
Dodano
17.03.2006 19:04:53
Wygląda na to, źe masz niepoprawnie sieć skonfigurowaną, bo to co moźesz sobie przestawić, to tylko nr kirunkowy kraju i strefe czasową :D Poza tym w Polsce jakoś na angielskich wersjach da się pracować :D
Pitt
Dodano
17.03.2006 00:39:34
uli
Dodano:
17.03.2006 00:30:11
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1