Jak skonfigurować Firewall'a?
Witam!
Mam problem od kiedy zainstalowałem Kerio Personal Firewall'a4.
Program ten spowalnia, a nawet uniemoźliwia
pobiernie plików.
Pobieram pliki przez Shareaze, która po jej włączeniu informuje mnie o problemie z Firewall
i radzi skonfigurować ten program.
Proszę o pomoc bo nie wiem jak mam skonfigurować
Firewall'a.
Z góry dzieki!
Mam problem od kiedy zainstalowałem Kerio Personal Firewall'a4.
Program ten spowalnia, a nawet uniemoźliwia
pobiernie plików.
Pobieram pliki przez Shareaze, która po jej włączeniu informuje mnie o problemie z Firewall
i radzi skonfigurować ten program.
Proszę o pomoc bo nie wiem jak mam skonfigurować
Firewall'a.
Z góry dzieki!
Odpowiedzi: 7
Tak wyglada wyskakujace okno DOS'a, o ktorym pisalem wyzej...
No wlasnie. Zainstalowalem kerio, korzystam z e–mule'a. Kilka dni temu postawilem nowy system (XP, poprzednio Windows 2000), wylaczylem systemowa zapore i mialem High ID. Korzystalem z Avasta, ale chyba sobie nie poradzil z jakims gownem, bo np. kiedy po jakims czasie bezczynnosci nastepowala blokada i wklepywalem haslo, to ze zdziwieniem moglem stwierdzic, ze moje haslo jest nieprawidlowe. Musialem resartowac kompa. Tymczasowo poradzilem sobie w ten sposob, ze wylaczylem wygaszacz ekranu. Avast niczego nie znalazl, wiec pod wplywem impulsu wymienilem go na kerio. I tu pojawia sie kilka problemow:
1. Niskie ID w e–mule (jak skonfigurowac kerio, zeby ID bylo wysokie?)
2. Co prawda nie wyskakuja te pie!$@*# bannery reklamowe, ale nie otwieraja sie tez okna, ktore chcialbym otworzyc (np. korzystajac z linkow na danej stronie – powiekszenie zdjecia itp.)
Nie moge tez np. skorzystac ze skanera on–line na stronie mks_vir.
Wylaczylem juz nawet calkiem opcje blokowania reklam, ale nic to nie dalo...Jak skonfigurowac kerio, zeby pozadane okienka sie jednak otwieraly?
3. Jak namierzyc i zlikwidowac to gowno, ktore byc moze gdzies tam siedzi (co jakis czas probuje otworzyc sie reklamowa strona z informacja, ze moj system jest zainfekowany jakims spyware'owym smieciem)
Acha! Jeszcze od czasu do czasu wyskakuje mi okno DOS'a (tryb 16–bitowy), a chwile pozniej jakis komunikat o niedozwolonej operacji i jakims bledzie...Nie wspomne o tym, ze caly system jakos dziwnie sie slimaczy (1 Ghz Duron i prawie 400 MB RAM). Co jest grane?
Bede nieopisanie wdzieczny za wszelka pomoc.
Tymczasem pozdrawiam
1. Niskie ID w e–mule (jak skonfigurowac kerio, zeby ID bylo wysokie?)
2. Co prawda nie wyskakuja te pie!$@*# bannery reklamowe, ale nie otwieraja sie tez okna, ktore chcialbym otworzyc (np. korzystajac z linkow na danej stronie – powiekszenie zdjecia itp.)
Nie moge tez np. skorzystac ze skanera on–line na stronie mks_vir.
Wylaczylem juz nawet calkiem opcje blokowania reklam, ale nic to nie dalo...Jak skonfigurowac kerio, zeby pozadane okienka sie jednak otwieraly?
3. Jak namierzyc i zlikwidowac to gowno, ktore byc moze gdzies tam siedzi (co jakis czas probuje otworzyc sie reklamowa strona z informacja, ze moj system jest zainfekowany jakims spyware'owym smieciem)
Acha! Jeszcze od czasu do czasu wyskakuje mi okno DOS'a (tryb 16–bitowy), a chwile pozniej jakis komunikat o niedozwolonej operacji i jakims bledzie...Nie wspomne o tym, ze caly system jakos dziwnie sie slimaczy (1 Ghz Duron i prawie 400 MB RAM). Co jest grane?
Bede nieopisanie wdzieczny za wszelka pomoc.
Tymczasem pozdrawiam
Zone Alarm oraz XP Firewall działają w zgodzie z p2p. Niesety Kerio pomimo ze jest dobrym programem czesto własnie z p2p ma problemy. :cry:
POlecam Sygate'a Uźywam od zawsze i nie ma problemu. Pozatym ma duźo opcji. Trzeba sie tylko na tym troszkę znać :D
Co dokładnie radzisz zainstalować?
Lepszy jest Firewall czy Zonealarm?
Który będzie działał w zgodzie z Shareazą?
Dzięki za wcześniejszą radę. :D
Lepszy jest Firewall czy Zonealarm?
Który będzie działał w zgodzie z Shareazą?
Dzięki za wcześniejszą radę. :D
wywalic go i uruchomic firewalla w win xp sp2 ( bo domniemam iz posiadasz wina xp).. ewentualnie zonealarm
A nazwe firewalla mamy zgadnąć ?
Strona 1 / 1