Jak skojarzyc 2 pliki
Witam
Mam problem, ktory nie daje mi spokoju
Zrobilem multimedialna prezentacje oparta na htmlu, ktora zawiera filmy .avi /ponad 200M/. Calosc miala byc wyswietlana za pomoca wlasnej przegladarki browserbob /mam wersje 3.2.x z "ComputerArts".
Wszystko byloby ok, ale nie moge w bobie zaadresowac wzglednie strony z prezentacja a jak wszystko chce dodac do pliku .exe to wywala sie /ponad 200M to ma /
Doszedlem do punktu, gdzie mam przegldarke zrobiona, nazywa sie start.exe i mam prezentacje index.html. Wszystko jest w 1 folderze. Jezeli klikne na index.html i dam "otworz za pomoca" i wybiore start.exe to jest ok.
Pytanie: Jak zrobic plyte z autostartem, ktora otworzy mi index.html za pomoca start.exe?
Ewentualnie, czy zna ktos aplikacje browserbob i wie jak zaadresowac w niej wzglednie pliki. Strona producenta i forum jest na zenujacym poziomie /na forum boty i spam/ Nie moge tam uzyskac pomocy.
Dzieki za info
A tak apropo, to konta byly czyszczone?? Nie moglem sie na stare konto zalogowac
pozdrawiam
Mam problem, ktory nie daje mi spokoju
Zrobilem multimedialna prezentacje oparta na htmlu, ktora zawiera filmy .avi /ponad 200M/. Calosc miala byc wyswietlana za pomoca wlasnej przegladarki browserbob /mam wersje 3.2.x z "ComputerArts".
Wszystko byloby ok, ale nie moge w bobie zaadresowac wzglednie strony z prezentacja a jak wszystko chce dodac do pliku .exe to wywala sie /ponad 200M to ma /
Doszedlem do punktu, gdzie mam przegldarke zrobiona, nazywa sie start.exe i mam prezentacje index.html. Wszystko jest w 1 folderze. Jezeli klikne na index.html i dam "otworz za pomoca" i wybiore start.exe to jest ok.
Pytanie: Jak zrobic plyte z autostartem, ktora otworzy mi index.html za pomoca start.exe?
Ewentualnie, czy zna ktos aplikacje browserbob i wie jak zaadresowac w niej wzglednie pliki. Strona producenta i forum jest na zenujacym poziomie /na forum boty i spam/ Nie moge tam uzyskac pomocy.
Dzieki za info
A tak apropo, to konta byly czyszczone?? Nie moglem sie na stare konto zalogowac
pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Może przy pomocy autorun.inf
Nie, nie były czyszczone, była zmiana silnika forum i wszystkie hasła zresetowano. Trzeba było skoirzystać z opcji jego przypomnienia.
[autorun]
open=start.exe strona.html
icon=ikona.ico
szamantheman:A tak apropo, to konta byly czyszczone?? Nie moglem sie na stare konto zalogowac
Nie, nie były czyszczone, była zmiana silnika forum i wszystkie hasła zresetowano. Trzeba było skoirzystać z opcji jego przypomnienia.
Strona 1 / 1
No wlasnie to nie zadzialalo<br> Otworzyl sie start.exe, ale dla pewnosci nagram plyte jeszcze raz... i zobacze<br> <br> A jeszcze jedno, pewnie spiderko bedzie sie znal.<br> Czy <br> <table cellspacing="0"> <tr><td class="bodytitle" align="left"> <p>macro:cddrive</p></td> <td class="body"> <p>returns CD/DVD drive e.g. E:, G:</p></td></tr> </table> <br> polecenie macro, nalezy do skladni html, czy to mymysl Autorun CD Studio /jakies makro napisane i podpiete/<br> Jezeli to jest z htmla to moze udaloby sie tymm zmusic bobbrowsera do dzialania?<br> /Na razie mi nie wychodzi/<br> <br> <br> ------------------------------------------<br> EDIT:<br> [autorun]<br> open=start.exe strona.html<br> icon=ikona.ico<br> <br> Odpala tylko start.exe, czyli przegladarke i wczytuje ona "swoja" strone startowa :(<br> Kurka, niby sprawa prosta /rozwiazanie na pewno jest proste/ a tyle problemow, zeby wzglednie zaadresowac strone startowa wrrrrr<br> <br> pozdrawiam<br>
Zrobilem sobie skrot, ktory otwiera mi index.html za pomoca start exe i smiga super, tylko adresacja jest bezwzgledna - sztywno na d:/pliki....<br> Cholerka...ma ktos pomysly?<br> <br>