Jak skojarzyc 2 pliki

Witam
Mam problem, ktory nie daje mi spokoju

Zrobilem multimedialna prezentacje oparta na htmlu, ktora zawiera filmy .avi /ponad 200M/. Calosc miala byc wyswietlana za pomoca wlasnej przegladarki browserbob /mam wersje 3.2.x z "ComputerArts".
Wszystko byloby ok, ale nie moge w bobie zaadresowac wzglednie strony z prezentacja a jak wszystko chce dodac do pliku .exe to wywala sie /ponad 200M to ma /

Doszedlem do punktu, gdzie mam przegldarke zrobiona, nazywa sie start.exe i mam prezentacje index.html. Wszystko jest w 1 folderze. Jezeli klikne na index.html i dam "otworz za pomoca" i wybiore start.exe to jest ok.
Pytanie: Jak zrobic plyte z autostartem, ktora otworzy mi index.html za pomoca start.exe?
Ewentualnie, czy zna ktos aplikacje browserbob i wie jak zaadresowac w niej wzglednie pliki. Strona producenta i forum jest na zenujacym poziomie /na forum boty i spam/ Nie moge tam uzyskac pomocy.

Dzieki za info

A tak apropo, to konta byly czyszczone?? Nie moglem sie na stare konto zalogowac
pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Może przy pomocy autorun.inf
[autorun]
open=start.exe strona.html
icon=ikona.ico

szamantheman:
A tak apropo, to konta byly czyszczone?? Nie moglem sie na stare konto zalogowac

Nie, nie były czyszczone, była zmiana silnika forum i wszystkie hasła zresetowano. Trzeba było skoirzystać z opcji jego przypomnienia.
Bobi
Dodano
15.06.2006 14:38:22
  • szamantheman 15.06.2006 14:44:34

No wlasnie to nie zadzialalo<br> Otworzyl sie start.exe, ale dla pewnosci nagram plyte jeszcze raz... i zobacze<br> <br> A jeszcze jedno, pewnie spiderko bedzie sie znal.<br> Czy <br> <table cellspacing="0"> <tr><td class="bodytitle" align="left"> <p>macro:cddrive</p></td> <td class="body"> <p>returns CD/DVD drive e.g. E:, G:</p></td></tr> </table> <br> polecenie macro, nalezy do skladni html, czy to mymysl Autorun CD Studio /jakies makro napisane i podpiete/<br> Jezeli to jest z htmla to moze udaloby sie tymm zmusic bobbrowsera do dzialania?<br> /Na razie mi nie wychodzi/<br> <br> <br> ------------------------------------------<br> EDIT:<br> [autorun]<br> open=start.exe strona.html<br> icon=ikona.ico<br> <br> Odpala tylko start.exe, czyli przegladarke i wczytuje ona "swoja" strone startowa :(<br> Kurka, niby sprawa prosta /rozwiazanie na pewno jest proste/ a tyle problemow, zeby wzglednie zaadresowac strone startowa wrrrrr<br> <br> pozdrawiam<br>

• szamantheman 15.06.2006 15:51:08

Zrobilem sobie skrot, ktory otwiera mi index.html za pomoca start exe i smiga super, tylko adresacja jest bezwzgledna - sztywno na d:/pliki....<br> Cholerka...ma ktos pomysly?<br> <br>

szamantheman
Dodano:
15.06.2006 14:23:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1