Jak skasować zablokowane wpisy w rejestrze?
Problem opisałem w temacie, program TuneUp Utilities 2006 wykazał parę wpisów do których nie ma plików, ale nie mogę usunąć wpisów z rejestru. Co mogę z tym zrobić?
Odpowiedzi: 12
Na stronie Symanteca powienien być programik SymNRT, który pomoźe w całkowitym usunieciu Nortona.
Takie usuwanie z palca kluczy moźe się skończyć padem całego systemu jeśli wykonuje to osoba niezorientowana, Norton w bardzo duźym stopniu interuje się z Windowsem, poza tym wiele kluczy reprezentujące np. działąjące w tle usługi jest nie do ruszenia w normalnym trybie.
Takie usuwanie z palca kluczy moźe się skończyć padem całego systemu jeśli wykonuje to osoba niezorientowana, Norton w bardzo duźym stopniu interuje się z Windowsem, poza tym wiele kluczy reprezentujące np. działąjące w tle usługi jest nie do ruszenia w normalnym trybie.
kopciuszek:jakies wpisy zwiazane z norton internet security...
To wie chyba tylko Symantec. Jak się tak uparłeś na usuwanie i nie masz źadnych programów Symanteca w tej chwili zainstalowanych to w systemowym Edytorze rejestru przez Ctr+F wpisz Symantec i szukaj. Wywal wszystkie gałęzie i juź.
jakies wpisy zwiazane z norton internet security...
apropos , mowię źe prubowałem ,mam zanznaczone uprawnienia, zezwalaj wszędzie, więc to nie takie proste
apropos , mowię źe prubowałem ,mam zanznaczone uprawnienia, zezwalaj wszędzie, więc to nie takie proste
Bobi, nie ma sensu. Powtórzę mu jeszcze raz bez cytatów: na kluczu, który się nie chce dać usunąć klikasz PRAWYM KLAWISZEM MYSZY i nadajesz sobie uprawnienia – pełna kontrola. Potem kliknij OK (albo zastosuj – nie pamiętam) i usuniesz klucz bez problemu.
Dobra więc teraz pytanie, które powinienem na samym poczatku zadać, jakie klucze chcesz usuwać i jaką informacje o błędzie dostajesz?
chyba czegoś nie rozumiem...
ja chce skasować wpisy w rejestrze, a nie źaden katalog ani plik( apropos tych uprawnień)
poprawka, juz rozumiem zmieniam uprawnienia i nic, błąd przy usuwaniu.
ja chce skasować wpisy w rejestrze, a nie źaden katalog ani plik( apropos tych uprawnień)
poprawka, juz rozumiem zmieniam uprawnienia i nic, błąd przy usuwaniu.
Poprostu klikasz prawym myszy na klucz i postepujesz tak:kopciuszek:o co chodzi z przejmowaniem uprawnień, bo nie mogę znaleźć postów na ten temat.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq2
Pewbie moźna,ale nie wiem jak:)))
Problem opisałem wyźej, o co chodzi z przejmowaniem uprawnień, bo nie mogę znaleźć postów na ten temat.
Ale jestem zalogowany jako jedyny admin na kompie,więc cemu miał bym nie mieć uprawnień??
prubowałem z innego konta teź nic,a te wpisy to chyba po antywirusie i przy prubie usunięcia mam komunikat:
Błąd
One or more keys could not be deleted.
Odmowa dostpu (5)
Problem opisałem wyźej, o co chodzi z przejmowaniem uprawnień, bo nie mogę znaleźć postów na ten temat.
Ale jestem zalogowany jako jedyny admin na kompie,więc cemu miał bym nie mieć uprawnień??
prubowałem z innego konta teź nic,a te wpisy to chyba po antywirusie i przy prubie usunięcia mam komunikat:
Błąd
One or more keys could not be deleted.
Odmowa dostpu (5)
kopciuszek:nie mogę usunąć wpisów z rejestru
Nie pisz, ze nie moźna tylko napisz lepiej co się dokłądnie dzieje.
Próbowaleś przejąć/nadać pełne uprawnienia?
Jestem zalogowany jako admin i nie działa, utworzyłem drugie konto teź nie działa, uruchamiałem system diagnostycznie – teź nic z tego...
Jakies propozycje????
Jakies propozycje????
prawy przycisk myszy , czyli to samo co rmb – right mouse button ;)
Rebe:Pod ppm powinieneś mieć "uruchom jako" – wybierz tę opcję
Co to znaczy?? ppm
Strona 1 / 1