Jak sie w LANie wylogowac z Servera 2003?
Poswiecilem 10 min na przejzenie forum i nie znalazlem nic o:
Wylogowywaniu uzytkownika po zamknieciu okna na innym komputerze, ktory uprzednio sie loguje na server 2003 przez LAN.
Wszystko dziala pieknie, loguje ze zdalnego kompa z xp'ekiem sie na uzytk. i haselko pobieram i laduje pliki zamykam okienko, otwieram i nie musze sie logowac. a co jak bedzie to niepowolana osoba, wzglednie szpieg,zlodziej,gollum czy ktokolwiek?
Przejzalem wszystkie security policies i mam ustawionego osobnego zdalnego uzytkownika z prawami do katalogu na serverze. ale do stu piorunow!!! jak zrobic by sie automatycznie wylogowywal???
Pozdrawiam
LEO
Wylogowywaniu uzytkownika po zamknieciu okna na innym komputerze, ktory uprzednio sie loguje na server 2003 przez LAN.
Wszystko dziala pieknie, loguje ze zdalnego kompa z xp'ekiem sie na uzytk. i haselko pobieram i laduje pliki zamykam okienko, otwieram i nie musze sie logowac. a co jak bedzie to niepowolana osoba, wzglednie szpieg,zlodziej,gollum czy ktokolwiek?
Przejzalem wszystkie security policies i mam ustawionego osobnego zdalnego uzytkownika z prawami do katalogu na serverze. ale do stu piorunow!!! jak zrobic by sie automatycznie wylogowywal???
Pozdrawiam
LEO
Odpowiedzi: 5
leonalex:niech to piorun trzasnie, co tu zrobic.
LEO
Sprawdź na www.wss.pl i tamtejsze forum.
Ciezko stwierdzic czy koncowki sa podlaczone do terminal server, zainstalowany mam domain controler w lokalnej sieci i domene na zasadzie grupy roboczej. poza tym print server, file server i terminal server, jak odlaczam sesje po przez server, odlacza sie zdalny komp, ale potem nie potrzebuje juz logowania by ponownie rozpoczac sesje. W opcjach terminala jest 7 pozycji, ale nie widac by jakakolwiek tyczyla sie tego co ja chce zrobic. niech to piorun trzasnie, co tu zrobic.
LEO
LEO
Sprzwdź jeszcze w Terminal Settings lub coś podobnego.
To jest chyba na narzędziach administracyjnych.
Ale to zadziała jak 'końcówki' faktycznie łączą sie przez terminal.
To jest chyba na narzędziach administracyjnych.
Ale to zadziała jak 'końcówki' faktycznie łączą sie przez terminal.
Wlasnie ustawilem RDP–TCP w terminal server Idle time i session limit oraz disconect sesion po 1 minucie i nic sie nie dzieje, dalej zdalny komp jest zalogowany. A duzo ludzi kozysta z kompa i nie moge pozwolic by dane sie rozeszly.
pozdro
LEO
pozdro
LEO
Masz serwer terminalowy ?
Jak tak to tam jest opcja, która odpowiada za czas bezczynności.
Pewnie w Terminal Settings (lub podobnie), nie mam dostepu do w2k3.
Jak tak to tam jest opcja, która odpowiada za czas bezczynności.
Pewnie w Terminal Settings (lub podobnie), nie mam dostepu do w2k3.
Strona 1 / 1