Jak się pozbyć Windows Messenger?
Witam.
Mam problem ze zlikwidowaniem Windows Messengera :(
Zastosowałem poniźsze porady, tj:
ale na następny dzień gdy włączyłem kompa znowu sie pojawił.
O co chodzi?
Mam problem ze zlikwidowaniem Windows Messengera :(
Zastosowałem poniźsze porady, tj:
3 Jak się pozbyć Windows Messenger
a) narzędzia –> opcje folderów –> widok – > odznaczamy "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" oraz zaznaczamy "pokaź ukryte pliki i foldery"
b) Usuwamy wpis HIDE z pliku C:WINDOWSinfsysoc.inf z linijki msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,HIDE,7"
c) dodaj usuń programy –> dodaj usuń składniki systemu –> Windows Messenger
d) restartujemy komputer i po kłopocie
innym sposobem jest :
win + r –>gpedit.msc. –> Szablony administracyjne –> Składniki systemu Windows–> Windows Messenger –> "Na początku nie uruchamiaj programu Windows Messenger" ustawiamy na Włączone
ale na następny dzień gdy włączyłem kompa znowu sie pojawił.
O co chodzi?
Odpowiedzi: 15
XP AntiSpy 3Pl
Po co po miesiącu to odgrzebujecie.
To juź było, patrz wyźej, post "mcscr@by".
piotrlazuroweoko:RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove pozdrawiam Piotrek
To juź było, patrz wyźej, post "mcscr@by".
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove pozdrawiam Piotrek
A ja Wam wszystkim powiem tylko tyle: http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
W archiwum forum naprawdę jest sporo informacji, chociaźby tu: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6467&highlight=messenger
Ale jak się komuś szukać nie chce, tylko od razu posta z "nierozwiązywalnym" problemem klepie, to jego sprawa :twisted: . Ja sie tylko dziwię, źe chce się Wam to samo po kilka razy pisać...
Pozdrawiam
W archiwum forum naprawdę jest sporo informacji, chociaźby tu: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6467&highlight=messenger
Ale jak się komuś szukać nie chce, tylko od razu posta z "nierozwiązywalnym" problemem klepie, to jego sprawa :twisted: . Ja sie tylko dziwię, źe chce się Wam to samo po kilka razy pisać...
Pozdrawiam
ale namieszaliście.
wystarczy poprostu usunąć folder messenger, ewentualnie przedtem w taskmanagerze wyłączyć messengera (kill process)
wystarczy poprostu usunąć folder messenger, ewentualnie przedtem w taskmanagerze wyłączyć messengera (kill process)
GRoovY:Wg mnie najprościej bez zbędnych progsów jest:
START –> Uruchom –> msconfig. Na zakładce Uruchamianie wyłączyć wszystkie "msmsgs". Czasami trzeba powtórzyć :D
GRoovY – widać, źe nie czytałes tego co wszyscy napisalismy tutaj w tym topicu. Podalismy tutaj chyba ze 4 rózne sposoby na pozbycie się Windows Messengera, do przeprowadzenia których NIE POTRZEBA źadnego dodatkowego softu.
Wg mnie najprościej bez zbędnych progsów jest:
START –> Uruchom –> msconfig. Na zakładce Uruchamianie wyłączyć wszystkie "msmsgs". Czasami trzeba powtórzyć :D
Prosta metoda pozbycia.
W wierszu poleceń wpisać :
:arrow: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgr.inf,BLC.Remove
Uruchamiamy ponownie komputer.
Moźemy usunąc dodatkowo pusty juź folder w Program Files/Messenger.
W wierszu poleceń wpisać :
:arrow: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgr.inf,BLC.Remove
Uruchamiamy ponownie komputer.
Moźemy usunąc dodatkowo pusty juź folder w Program Files/Messenger.
Powtórz procedurę. Ja raz tez tak musiałem.
Na wszelki wypadek podaje link do bardzo ciekawego poradnika na temat usuwania Messengera (oczywiście mojego autorstwa):
:arrow: Usuwamy Messengera
Na wszelki wypadek podaje link do bardzo ciekawego poradnika na temat usuwania Messengera (oczywiście mojego autorstwa):
:arrow: Usuwamy Messengera
Otwórz Messengera i z menu Narzędzia wybierz Opcje. Przejdź do zakładki Preferences i wyłącz opcje: "Uruchom ten progr. podczas uruch. syst. Wind" oraz "Zezwalaj na działanie programu w tle". W Outlloku z menu Narzędzia wybierz Opcje –> Ogólne i wyłącz "Automatycznie zaloguj do Win Mess.". Uruchom edytor rejestrów. Otwórz klucz HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoft. Z menu Edycja wybierz polecenie Nowy=>Klucz i wpisz nazwę Messenger. Kliknij prawym przyciskiem myszy nazwę nowego klucza i wybierz Nowy+>Klucz. Wpisz nazwę podklucza "Client" i naciśnij Enter. Z menu Edycja wybierz teraz Nowy+Wartość DWORD i w prawym panelu okna wpisz nazwę nowego elementu: PreventRun. Kliknij go dwukrotnie w oknie edycji, w polu Dane Wartości wpisz 1.
UFF, to na pewno pomoźe "zamrozić" Messengera.
UFF, to na pewno pomoźe "zamrozić" Messengera.
Fala:Xpantispy chyba robi to najszybciej :P
Popieram, ja tak sie wlasnie messengera pozbyłem.
Xpantispy chyba robi to najszybciej :P
W najnowszej wersji TweakXP Pro jest opcja doszczętnego usunięcia z systemu Windows Messengera – polecam...
Jest jeszcze jedny sposób:
Zmień nazwę katalogu, w którym jest Windows Messenger. Np. na Windows Messsenger
Zmień nazwę katalogu, w którym jest Windows Messenger. Np. na Windows Messsenger
Strona 1 / 1