jak sie pozbyc strony startowej???

ostatnio przy pompie chwile siedzial moj brat :( i to byl wielki blad! mam ustawiona jakas strone startowa w stylu "search for..." i niby jakas super mega szybka wyszukiwarka, ale nie chce tego!!!! w opcjach internetowych zmieniam, zapisuje ale po wlaczeniu explorera znow to samo!!!
do tego jesli nie otwiera sie ta strona search for
to otwiera sie strona "searchpage.html" ktora sama zapisuje mi sie niewaidomo skad na dysku c: gdy to usuwam odrazu powstaje nowa!!!
przeszykalem rejestr pod katem pliku "searchpage.html" usunalem wszystko! za chwile szukam dla pewnosci znow i to samo, dokladnie w tych samych miejscach siedzi sobie searchpage.html!!!
co zrobic ????
aha dodam jeszcze ze ta pierwsza "mega wyszukiwarka" nazywa sie about:blank ??? a w prawym rogu pokazuje sie internet! jak to mozliwe???

Odpowiedzi: 19

Delete:

HKEY_CLASSES_ROOT Protocols Filter text/html
HKEY_CLASSES_ROOT Protocols Filter text/plain
HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer Main
Search Bar = %startpage%
Search Page = %startpage%
HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer Search
SearchAssistant = %startpage%
HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Internet Explorer Main
Search Bar = %startpage%
Search Page = %startpage%
HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Internet Explorer Search
SearchAssistant = %startpage%

Start Page = about:blank
Start Page = about:blank
HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Browser Helper Objects {xxxxxxxx–xxxx–xxxx–xxxx–xxxxxxxxxxxx}
Lord Fox
Dodano
16.05.2004 15:32:55
mcscr@by:
Lord Fox:
Zapomnij źe usuniesz to na dobre !

Większość aplikacji Antymalware posiada sygnaturę Seach i jej warianty, więc usunięcie nie jest problemem.

Dla mnie jest od mieśiąca.

Moźna usunąć to ręcznie kasując plik z kodem źródłowym malware i usuwająć odwołanie w kluczach Run.

Czyli jak :?:

PS
Ja stosowałem się do wszystkich porad zamieszczonych na tym forum i na innych bez porzadandego rezultatu :(.
Lord Fox
Dodano
20.04.2004 19:55:30
Lord Fox:

Większość aplikacji Antymalware posiada sygnaturę Seach i jej warianty, więc usunięcie nie jest problemem.

Moźna usunąć to ręcznie kasując plik z kodem źródłowym malware i usuwająć odwołanie w kluczach Run.
McScr@by
Dodano
20.04.2004 19:31:52
tr000l:
ostatnio przy pompie chwile siedzial moj brat :( i to byl wielki blad! mam ustawiona jakas strone startowa w stylu "search for..." i niby jakas super mega szybka wyszukiwarka, ale nie chce tego!!!! w opcjach internetowych zmieniam, zapisuje ale po wlaczeniu explorera znow to samo!!!
do tego jesli nie otwiera sie ta strona search for
to otwiera sie strona "searchpage.html" ktora sama zapisuje mi sie niewaidomo skad na dysku c: gdy to usuwam odrazu powstaje nowa!!!
przeszykalem rejestr pod katem pliku "searchpage.html" usunalem wszystko! za chwile szukam dla pewnosci znow i to samo, dokladnie w tych samych miejscach siedzi sobie searchpage.html!!!
co zrobic ????
aha dodam jeszcze ze ta pierwsza "mega wyszukiwarka" nazywa sie about:blank ??? a w prawym rogu pokazuje sie internet! jak to mozliwe???

Lord Fox
Dodano
20.04.2004 19:17:13
uźyłeś CoolWWWSearch.SmartKiller (v1/v2)?, teź był tam wymieniony?. Jeszcze napisz jakich programów z tamtąd nie uźyłeś, nie wierzę, źe uźyłeś wszystkich, samych szukajacych problemu jest 11.
Poza tym tam duźo jest o prewencji(7 programów), gdybyś zastosował wcześniej chodzby SpywareGuard 2.2 to miałbyś kontrolę nad tymi wpisami w rejestrze.
Anonymous
Dodano
20.04.2004 18:11:49
jakoś tak – http//c:search.html...
neo340
Dodano
20.04.2004 15:59:40
neo340:
dzisiaj walczyłem z podmieniona stroną startową, nie pomogły źadne programy wymienione w przyklejonympoście, dopiero twarda ingerencja w rejestr, czyli usuniecie kilku wpisów pomogło. :D

Tak z ciekawości co to była za strona?
Seeker
Dodano
20.04.2004 15:57:41
dzisiaj walczyłem z podmieniona stroną startową, nie pomogły źadne programy wymienione w przyklejonympoście, dopiero twarda ingerencja w rejestr, czyli usuniecie kilku wpisów pomogło. :D
neo340
Dodano
20.04.2004 15:48:07
cwshredder był wymieniony na tamtym linku dt. strony startowej i jej ochrony, nawet link bezpośredni do programu, po co więc zawracasz ludziom głowe, najpierw dokładnie czytaj.
Anonymous
Dodano
20.04.2004 15:44:55
dzięki za rozwiązanie problemu, na tym forum zawsze moźna na kogos liczyć. CWShredder rozwiązał problem ale podczas startu explorera wyskakiwał error, bo strona sie nadal zmieniała chociaź juz jej nie było na c. Z kolei ten problem rozwiązał start page guard. dzieki Wam nie będę musiał robić formata. Wielkie dzęki jeszcze raz, siema
Anonymous
Dodano
19.04.2004 22:12:43
http://download.softpedia.com:8080/ANTIVIRUS/CWShredder.exe
McScr@by
Dodano
19.04.2004 19:33:45
mcscr@by:
Sciągnij, pobierz nową sygnature i przeskanuj :

http://dnscops.com/downloads–file–349.html

fajnie el ninio ale mam maly problem! w momencie klikania na tan link otwiera mi sie... strona startowa...
moglbys rzucic odrazu linkiem do probramu? bo tylko klikniecie "zapisz element docelowy jako" dziala w takich syt...
z gory dzieki
Anonymous
Dodano
19.04.2004 19:02:41
chudy47 :

heyah:
.... Przeczytałem przyklejony topic w dziale Bezpieczeństwo, wypróbowałem trojan remover, ad–aware 6, Spybot – Search & Destroy, HijackThis....
McScr@by
Dodano
19.04.2004 15:21:42
Przeskanuj kompa Spy–Bootem – najprawdopodobniej znajdzie i usunie natrętne bydle. Potem wgraj sobie programik Start Page Guard i moźe sobie brat do bólu przy komputerze siadać.
chudy47
Dodano
19.04.2004 12:56:34
Przy zmianie strony startowej pomaga z reguly CwShreder, rowniez wymieniany w tamtym temacie.
EL NINO
Dodano
18.04.2004 23:43:11
Sciągnij, pobierz nową sygnature i przeskanuj :

http://dnscops.com/downloads–file–349.html
McScr@by
Dodano
18.04.2004 23:38:37
teź kiedyś miałem podobny problem,
doszedłem, źe w kompie zainstalował mi się zwykły mały programik, który przestawiał strone startową,
pomógł RegCleaner, tylko tyle, źe najpierw musiałem odznaczyc ten programik aby nie uruchamiał sie wraz ze startem systemu

RegCleaner dostępny pod:
http://www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=1739
HouseNation
Dodano
18.04.2004 22:13:09
hej ludzie mam taki sam problem i musze przyznać źe jest on cholernieupierdliwy. Przeczytałem przyklejony topic w dziale Bezpieczeństwo, wypróbowałem trojan remover, ad–aware 6, Spybot – Search & Destroy, HijackThis i nic. ten pieprzony plik cały czas jest na c a strona startowa to C:searchpage.html. Szukałem teź na innych forach i nic. Błagam ludzie pomóźnie,nie chce robić formata. Cz jest ktoś kto wie jak tego shita usunąć. Prosze o pomoc i nie odsyłajcie mnie do działu bezpieczewństwo tylko pomóźcie.
Anonymous
Dodano
18.04.2004 21:37:15
Przyklejony temat w dziale Bezpieczeństwo.
Pawek
Dodano
17.04.2004 13:23:59
Anonymous
Dodano:
17.04.2004 12:46:33
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1