Jak sformatowac dyzia z plytki XP
Witam mam takie pytanie chcialbym sie dowiedziec jak sie formatuje dysk z plytki XP i tworzy partrycje bo z dyskietki wiem ale chodzi mi o to zeby dyskietke odlozyc na polke:) Pliissss pomocy
Odpowiedzi: 4
Witam i znalazl sie malyproblem na tej plytce wlasnie nie ma takiego momentu ze sie pyta gdzie chce go zainstalowac nawet sie o klucz nie pyta a nie ma jakiegos klawisza ktory to uruchamia bo juz mnie jasna krew zalewa na kazdej plytce jest co innego inaczej sie instalujebo instalowalem system u kumpla i tam wlasnie to bylo pytal sie gdzie ma byc zainstalowany albo czy mozna cos na plytce poprawic to to zrobietylko jak i co??? Plisss pomozcie i z gory dziekuje
Dzieki zobaczymy pobawie sie i wrazie co przyjde z reklamacja:) nie no zartuje ale postaram sie juz wiecej nie zawracac glowy:)
Naraka i jeszcze raz dzieki
Naraka i jeszcze raz dzieki
Dysk najlepiej sformatowac z konsoli naprawczej. Do dzielenia partycji polecam Partiton Magic – ten "standardowy" Winodws'a czasem zostawia miejsce nie przydzielone do zadnej partycji.
Uruchom kompa z plytki XP, i postępuj zgodnie z instrukcjami tak jak przy normalnej instalacji aź dojdziesz do momentu w którym wybiera się gdzie ma być windows zainstalowany. To będzie lista wszystkich dostępnych partycji. Wybierasz partycję którą chcesz np. usunąć i na dole ekranu będzie pisało co wcisnąć źeby to zrobić. Tak samo z zakładaniem partycji, po zaznaczeniu obszaru nie przydzielonego wciskasz bodajźe przycisk c i tworzysz partycję i formatujesz ją. Co wcisnąć zawsze pisze na dole ekranu.
Strona 1 / 1