jak sciagac z emula–???!!!

Mam problem z programem emule, poniewaz nie iem jak mam zaczac sciagac pliki. Juz mam skonfigurowanego tylko pjawia mi sie ze nie jestem podlaczona do serwera (cos takiego) i kiedy np. wpisuje w szukaj jakis film to w przedziale transfer jest on a obok niego niebieski pasek tylko mnie sie wydaje ze tam to sie nic nie sciaga. wiec proszee bardzo o pomoc co mam zrobic zeby cos sie ruszyło.

z góry dziękuje i pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

Ja jak zaczynałem przygode z emule to miałem Low–id. Po jakimś czasie pobierania i udostępniania plików otrzymałem High–id. Nie wiem jak to sie stało ale widocznie zasłuźyłem :wink:
Damianos
Dodano
10.07.2005 18:04:40
Spoko ja to wszystko juź zrobiłem tylko mam muła w opasce więc chyba mam low id a chce mieć high id i z tym muszę sie zwrócić do opa. na zawnętrzne ip nie ma na razie szans więc chcę źeby mi przekierował porty tylko nie wiem które? I o to właśnie mi chodzi.
arcymag
Dodano
10.07.2005 14:46:45
Oh jak masz problem to wejdz na strone eMula(polskojęzyczną)www.emule–project.net,tam bedzie pisać wrzystko co terzeba zrobić źeby poprawnie działał.
Jak włanczasz eMula to wybierasz sobie serwer najpierw(polecam:Razorback 2,saugcenter,)czyli klikasz prawym guzikiem myszki na wybrany przez siebie serwer i i menu "podłącz się do wygranego serwera")jak sie połaczysz to nastepnie klikasz na zakładke KAD i tam po prawej stronie pisze podłącz klikasz to (oczywiscie moze pisać odłacz tez to zaleźy jak ustawiony jest eMul wtedy nieklikasz na to zostawiasz jak jest).No to najprosztrze co moze być z włączeniem eMula.A najlepiej zainstaluj sobie najnowszą wersje eMula,znajdziesz ja tutaj http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=289&t=46 .a jak bedziesz udostepniał pliki a musisz to najlepiej nie przekraczaj 500 plików bo moga cię z serwera wywalic bądz nieprzyjąc i udostepniaj duźe pliki wtedy nizmulasz serwera.No powodzenia,miłez zabawy:))))))
speaker1985
Dodano
10.07.2005 14:41:39
O które porty chodzi? Czy emule standardowo koźysta z tych samych portów. Skąd mam wiedzieć o odblokowanie których portów prosić admina?
arcymag
Dodano
10.07.2005 13:51:30
męczysz o to admina/dostawce neta
chyba ze masz jakis router w którym sam mozesz :]
Eri_MS
Dodano
05.05.2005 00:24:10
Dobra jedno pytanko, gdzie odblokować porty, w eMule.
Bo szukałem i jakoś nie znalazłem.
Tomasz16
Dodano
05.05.2005 00:16:04
wazne tez są odblokowane porty :) (chyba ze masz zewn. ip)
dzieki nim posiadasz HIGH–ID
masz lepsze transfery, łaczysz sie szybciej i ze wszystkimi źródłami :]
ja po odblokowaniu portów znacznie krócej czekam w QR (kolejki) i mam lepsze transfery ^_^
Eri_MS
Dodano
04.05.2005 23:09:26
Trzeba odczekac ... kolejkowanie. Zapusc wiecej plikow zrob sobie herbatke (z rumem) i zajrzyj za 10 min :) moze sie cos ruszy.

BTW wybieraj pliki z jak najwieksza iloscia zrodel – bedzie szybciej. A swoje trzeba odstac, tyle ze potem leci jak z kranu :wink:
Szuja27
Dodano
04.05.2005 14:26:28
podlaczylam sie do tego razorback 2 tylko co zrobic zeby plik zaczal sie sciagac. Bo mam juz fiolm w okienku transfert ale tam sie chyba nic nie rusza, nic sie nie scaga. :wink: :wink:
alma18
Dodano
04.05.2005 14:21:50
Ostatnio instalowalem znajomemu wersje eMule0.45b i mial w niej podstawowe serwery juz wgrane i poszly bez problemu (np. Razorback2). W razie czego wyczysc swoja liste i pobierz liste serwerow z linku w poscie wyzej.
Szuja27
Dodano
04.05.2005 14:11:44
jest lista serwerow, jednak gdy sie do niej podlaczam to nic sie nie dzieje i pojawia sie na dole komunikat: "Na liście serwerów do podłączenia nie znaleziono poprawnych wpisów"
:cry:
alma18
Dodano
04.05.2005 14:01:22
A lista serwerow pelna czy pusta :wink:

Jak pelna to trzeba sie podlaczyc do jakiegos serwera.

Jak pusta:
http://ed2k.2x4u.de/index.html
Szuja27
Dodano
04.05.2005 13:30:49
alma18
Dodano:
04.05.2005 12:35:40
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1