Jak schować znaczniki zmian w wordzie by były odkrywane na żądanie

Mam pliki wordowskie umiejscowione na serwerze. Nie we wszystkich się tak dzieje ale w części. pliki otwierają się ze znacznikami zmian ( prostokątne chmurki ) z boku tekstu a tekst jest koloru niebieskiego lub czerwonego . Niewiem jak zrobić by plik po otwarciu pojawiał się w "wersji końcowej" ale również była możliwość podglądu tych zmian, czyli owe chmurki o których wspominałem. Wiem że można zaakceptować te zmiany i chmurki znikaja, ale mi chodzi oto by one były ale tylko wtedy gdy tego zarządam

Odpowiedzi: 5

Może dało by się coś wpisać do pliku za pomocą Microsoft Script Editor ? Tak by to makro miało priorytet najwyższy.
adriian
Dodano
01.08.2007 14:46:11
Makro fajniutko działa tylko teraz muszę jeszcze zrobić tak by na serwerze ten dokument był przez każdy komputer widziany z tym makrem. Niezbyt mi się chce zmieniać ustawień na prawie 50 komputerach :] Tak przy o kazji Dzięki SPARKY ^^
adriian
Dodano
01.08.2007 13:58:00
Jesli mowa tylko o ukrywaniu tylko komentarzy (chmurek) to tak [code]Private Sub Document_Open() With ActiveWindow.View .ShowRevisionsAndComments = False .RevisionsView = wdRevisionsViewFinal End With End Sub[/code] ... i musi byc wpisane do obiektu [i]ThisDocument[/i] Jeszcze jedno - testuje na Wordzie 2007 i widze ze dziala tylko jesli w Opcjach -> Centrum Zaufania -> Ustawienia wlaczysz wszystkie makra (ostatnia opcja)... Nie mam pod reka nizszego Worda (tam bedzie ta opcja w menu Narzedzia -> Makro -> Zabezpieczenia), ale wydawalo mi sie ze powinno dzialac rowniez na zabezpieczeniach Srednich i pytac o wlaczenia Makra (co jest bardziej zalecane).
sparky
Dodano
28.07.2007 02:59:07
A jak byb takie makro miało by wyglądać ?? Masz może jakiś wzór czy cu :)
adriian
Dodano
27.07.2007 15:47:04
Nie wiem w danej chwili jak zrobic by sie te znaczniki nie pokazywaly przy otwieraniu ale choc moze pomoge Ci je chowac/pokazywac na żądanie. Z Twojej wypowiedzi wynika, ze pozbywasz sie ich przez zaakceptowanie zmian i tracisz de facto. Ale nie musisz akceptowac zmian, moze na pasku Recenzja wybrac opcje 'Wersja koncowa' i je ukryjesz dajac sobie mozliwosc pozniejszego odkrycia ('Znaczniki w wersji koncowej'). By je schowac na starcie mozna by stworzyc proste makro przypisane do akcji otwierania pliku...
sparky
Dodano
27.07.2007 03:33:42
adriian
Dodano:
23.07.2007 15:29:26
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1