jak rozjaśnić foto ?
Elo mam zdjecia z aparatu ale sa troszke ciemne ( robione w nocy ) jest jakas mozliwos / jakis program – do rozjasnienia fotki ? ( ale zeby fotografia została przy swoich wymiarach )
Odpowiedzi: 15
Odpowiedni moduł jest w edytorze acdsee6. Patrz opcje histogramu.
P.S. Jeśli rozkład histogramu masz nierównomierny (+– 30%) to się za to nie bierz –– szkoda czasu.
P.S. Jeśli rozkład histogramu masz nierównomierny (+– 30%) to się za to nie bierz –– szkoda czasu.
Rozjasnisz zdjecia np. programem Picassa, ktory za darmo mozesz sciagnac z netu. Łatwy w obsludze i nie jest kombajnem. :)
bardzo latwym programem jest Adobe PhotoShop 7.0 i Photo Express SE 5.0 (sam uzywam :D ) – Adobe pokazuje Ci rozne mozliwe wersje tego juz rozjasnionego zdjecia a Tobie pozostaje tylko wybrac ktora najbardziej odpowiada Twoim oczekiwaniom :D
Oczywiście, źe photoshopem to zrobi, tylko poco taki kombajn tylko do rozjaśnienia foto.
–MaRciN–[PL]– ściągnij przeglądarkę grafiki irfanview (na www.dobreprogramy.com znajdziesz).
A w niej image/enhance collors/suwak brightness.
–MaRciN–[PL]– ściągnij przeglądarkę grafiki irfanview (na www.dobreprogramy.com znajdziesz).
A w niej image/enhance collors/suwak brightness.
Oooo matko.
Tak photoshopem ta zrobisz.
Jak zrobic :?: Looknij w help albo poeksperymentuj.
Tak photoshopem ta zrobisz.
Jak zrobic :?: Looknij w help albo poeksperymentuj.
mi chodzi glowie zeby rozjasnic foto ( rozjasnienie / kontrast ) takie cos prostego :P
–MaRciN–[PL]–:hyhy wiem wiem a nie ma nic takiego prostego ?
Tzn o co chodzi bo juz gubie sie w tym.
hyhy wiem wiem a nie ma nic takiego prostego ?
Istnieja help, tutoriale, eksperymenty.
no program sobie poradzi tylko nie wiem czy ja sobie poradze ;p
Bardzo spore i sobie z tym poradzi.
wlasnie tylko mi chodzilo o cos takiego banalnie prostego zeby rozjasnic a photoshop to chyba spore narzedzie :P
No pewno.
ktorys z tych programow w jpeg zapisze ?
Photoshop ,Paint Shop Pro,ewentualnie Irfan View.
Strona 1 / 1