jak rozdzielic neostrade?
wiem ze jest mozliwosc /po skonsultowaniu sie z telepunktem/ aby jedna neostrada byla na dwoch komputerach przy czym jeden komp bedzie mial polowe mocy i drugi druga polowe mocy, dowiedzialem sie ze trzeba to zrobic za pomoca prostego polaczenia sieciowego sieci domowej. pytanie teraz jak skonfigurowac owa siec i udostepnic drugiemu komputerowi jego polowe mocy? na komputerze na ktorym jest zamontowana neostrada jest system xp zas na systemie do ktorego ma zostac przylaczony jest stary 98. czy ktos ma moze w ten sposob podzielony net w neo ew. czy ktoś mialby jakis inny lepszy pomysl na zrobienie tego proszony jest o pomoc... prosze nie piszcie tylko zebym zalozyl druga neostrade poniewaz taka opcja odpada
Odpowiedzi: 5
troche pokombinowałem i działa.. dzieki El Nino.
problem polegał na tym źe jeśli ustawiłem mu ip (pierwszemu i drugiemu róźne) to się nie widziały, zaś kiedy ustawiłem automatyczne ustawianie ip, widziały się ale nie mogłem wejść w zawartość kompa i nie mogłem udostępnić neta..
problem polegał na tym źe jeśli ustawiłem mu ip (pierwszemu i drugiemu róźne) to się nie widziały, zaś kiedy ustawiłem automatyczne ustawianie ip, widziały się ale nie mogłem wejść w zawartość kompa i nie mogłem udostępnić neta..
Nie musisz miec dwoch sieciowek. Musza byc dwa interfejsy a drugim u Ciebie jest Dial–Up (modem).
Z czym masz problem ? Co znaczy "nie widza sie" ? Zapora ? Ustawienia sieciowek dwoch komputerow taka jak w opisie ? Kabel cross ?
Z czym masz problem ? Co znaczy "nie widza sie" ? Zapora ? Ustawienia sieciowek dwoch komputerow taka jak w opisie ? Kabel cross ?
problemo tylko w tym źe po takim skonfigurowaniu sieci jak podał ElNino kompy w ogóle się nie widzą, po drugie czy muszę mieć dwie karty sieciowe by rozdzielić neostrade??
nie zauwazylem, sorry
Dział sieci przyklejony temat,lub inwestycja w router.
Strona 1 / 1