jak "wejsc" na komputer z internetu w sieci LAN..?
Witam
mam mala siec LAN na ruterze (neostrada), zarejstrowalem swoja domene na dyndns.
Pytanie pierwsze:
Gdy wpisuje domene z poza mojej LAN wyskakuje mi okno logowania do ustawien rotera, no spoko, teraz wpisuje np. www.mojadomena.dyndns.org/10.0.0.3 wyswietla brak strony..
Podpowiem ze ten adres nalezy do mojego tunera TV i gdy wpisze jego adres w przegladarce lecz na komputerze w sieci LAN, wyskakuje strona konfiguracyjno sterujaca tunera..
jak z zewnatrz wejsc do tunerka?:)
Drugie pytanie:
Z zewnatrz wpisujac moja domene ukazuje sie okno logowania do ustawien mojego routera.. jak to zmienic?mozna by jakos przekierowac na Google.pl np.:) ewentualnie stworze powitanie jakies czy cos..
dzieki za sugestie
pozdr
Konrad
mam mala siec LAN na ruterze (neostrada), zarejstrowalem swoja domene na dyndns.
Pytanie pierwsze:
Gdy wpisuje domene z poza mojej LAN wyskakuje mi okno logowania do ustawien rotera, no spoko, teraz wpisuje np. www.mojadomena.dyndns.org/10.0.0.3 wyswietla brak strony..
Podpowiem ze ten adres nalezy do mojego tunera TV i gdy wpisze jego adres w przegladarce lecz na komputerze w sieci LAN, wyskakuje strona konfiguracyjno sterujaca tunera..
Drugie pytanie:
Z zewnatrz wpisujac moja domene ukazuje sie okno logowania do ustawien mojego routera.. jak to zmienic?mozna by jakos przekierowac na Google.pl np.:) ewentualnie stworze powitanie jakies czy cos..
dzieki za sugestie
pozdr
Konrad
Odpowiedzi: 5
Hamaczi zainstaluje zaraz za lista kanałów mysle ze tam mu bedzie najlepiej..:)
Koniec tematu
Koniec tematu
No to po kiego grzyba piszesz o pierdołach ? Nastepnym razem bede odpowiadal na co trzecie zdanie :P .kufcio:a kogo to obchodzi? nie to mnie interesuje...ale to bys wiedzial gdybys uwaznie przeczytal post.A co ma wyskakiwac, skoro adres neostrady posiada router ?
Prosze bardzo:kufcio:El nino czekam na IP :D
192.168.0.60
:mrgreen:
Raku, tego hamachi czy jak mu tam, trzeba zainstalowac na tuner TV ? W ktore miejsce ?
Nie trezba przekierowywać portów wystarczy mały programik hamachi.
Więcej nie powiem poszukajcie sobie na google.
Więcej nie powiem poszukajcie sobie na google.
a kogo to obchodzi? nie to mnie interesuje...ale to bys wiedzial gdybys uwaznie przeczytal post.A co ma wyskakiwac, skoro adres neostrady posiada router ?
Mogles wpisac jeszcze wiecej:
www.mojadomena.dyndns.org/10.0.0.3/szafka_przy_oknie
Pewnie, El nino podeslij mi na PW swoj IP to ta metoda sprawdze poźadek w Twojej szafie :))
Porty musisz przekierowac kufcio na routerze
Najmądrzejsza czesc Twojej wypowiedzi, bardzo pomocna dla mnie bo rozwiazuje mi 50% klopotu.
pozdrawiam
PS El nino czekam na IP :D
A co ma wyskakiwac, skoro adres neostrady posiada router ?kufcio:Gdy wpisuje domene z poza mojej LAN wyskakuje mi okno logowania do ustawien rotera
Jasne. Mogles wpisac jeszcze wiecej:kufcio:teraz wpisuje np. www.mojadomena.dyndns.org/10.0.0.3 wyswietla brak strony..
www.mojadomena.dyndns.org/10.0.0.3/szafka_przy_oknie :P :P .
Porty musisz przekierowac kufcio na routerze.
Strona 1 / 1