JAK "UKRYC" KOMPA W SIECI????
Mam pytanie jak "ukryc" kompa na XP ,zeby nie bylo go widac na otoczeniu sieciowym???? zeby inni nie widzieli???:) :mrgreen:
Odpowiedzi: 16
Jesli wpisujesz to co tu podalas, to robisz to z bledem. Po "server" powinna byc spacja. A jesli nie pomoze, to wtedy w rejestrze (jak wyzej), ale wartosc 0 (zero) zamiast 1.mari:net config server/hidden:no. CO ROBIE NIE TAK???????????
Piszecie ze to ukrywanie kompa to nie na stale. ja zrobilam wg polecenia net config server/hidden:yes i juz nawet sama sie nie widze. poza tym nie moge porocic do tego aby moj komp byl widoczny w sieci mimo wpisujac polecenie : net config server/hidden:no. CO ROBIE NIE TAK???????????
Mysle, ze piszesz teraz o tym wpisie w rejestrze ?dorian:nie mogę tego znaleźć – tych wartości !!! :(
Jesli tak, to nie znajdziesz tego wpisu "Hidden". Trzeba go dopiero utworzyc i nadac mu ta wartosc "1".
gdzie dokładnie to zrobić mam xp i nie mogę tego znaleźć – tych wartości !!! :(
Bedzie widac jeszcze przez jakis czas. Do czasu ponownego odswierzenia sieci przez Master Browsera, lub do czasu wyboru nowego Master Browsera. Mozesz to sprawdzic w ten sposob:maslo:wpisuje :NET CONFIG SERVER/HIDDEN:YES za kazdym razem i i tak widac
powiedz kolezance zeby wylaczyla komputer i za kilka minut zajzyj do otoczenia sieciowego. Jej komputer bedzie tam widoczny w dalszym ciagu.
Nie pamietam juz dokladnie co ile sie to odbywa (ten wybor), ale chodzi tu chyba o czas do kilkadziesieciu minut. Tak wiec wybor nalezy do Ciebie. Albo czekac, albo uzyc tego wpisu w rejestrze. O innym sposobie nie wiem.
jaki bezsens daje na uruchom wpisuje :NET CONFIG SERVER/HIDDEN:YES za kazdym razem i i tak widac (wiem bo sie soytalam kolezanki):P bezsensu ,sa jeszcze jakies inne sposoby ,tylko nie na stale!
No problem :D .
No problem :D .
ok dzieki za pomoc :)
ok dzieki za pomoc :)
To juz nic nie napisze, bo tylko to moge Ci poradzic :D . A u Ciebie w otoczeniu zawsze bedziesz sie widziala :wink: .maslo:tylko nie pisz zebym sie kogos spytala z sieci...!
ok wpisalam ale skad mam wiedziec czy mnie widac ? u mnie na otoczeniu sie widze ale inni ?? jak mam to zprawdzic ,tylko nie pisz zebym sie kogos spytala z sieci...!
Mozesz w Uruchom.maslo:a to nie na stale to gdzie to wpisac w wierszu polecenia
Skladnia wyglada tak: NET CONFIG SERVER /HIDDEN:YES
A dlatego nie jest to na stale, poniewaz po kazdym restarcie kompa widac Cie znowu w otoczeniu. No i znow musisz wpisywac to samo.
a to nie na stale to gdzie to wpisac w wierszu polecenia ,i pisze takie cos : skladnia tego polecenia jest nastepujaca : NET CONFIG [SERVER:WORKSTATION] co to znaczy ???
A da się to samo zrobić pod Windows Millenium??
Po co uzywasz pogrubienia ?
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanServerParameters
Value Name: Hidden
Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)
Value Data: (0 = visible, 1 = hidden)
Bez grzebania w rejestrze, ale trzeba wklepywac w linii polecen za kazdym razem po uruchomieniu kompa:
NET CONFIG SERVER /HIDDEN:YES
Na stale:maslo:... zeby nie bylo go widac na otoczeniu sieciowym????
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanServerParameters
Value Name: Hidden
Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)
Value Data: (0 = visible, 1 = hidden)
Bez grzebania w rejestrze, ale trzeba wklepywac w linii polecen za kazdym razem po uruchomieniu kompa:
NET CONFIG SERVER /HIDDEN:YES
Strona 1 / 1