JAK PRZYSPIESZYĆ WINDĘ W WIEŻOWCU
Ludzie moj konfig Cel 1.8 256 ddr dysk caviar 40Gb 7200 8Mbcache'u grafa gforce4mx 460 audigy itd.
Co mozna zrobic z win xp zeby chodzila jeszcze szybciej na takim konfigu chodzi extra ale no zeby jeszcze szybciaj zap****ła rozumiecie, poradzcie cos? :roll:
Co mozna zrobic z win xp zeby chodzila jeszcze szybciej na takim konfigu chodzi extra ale no zeby jeszcze szybciaj zap****ła rozumiecie, poradzcie cos? :roll:
Odpowiedzi: 20
hehehehhehehehe wszystko gra ale nie robcie podrzad jaj z tematu ktory zapodalem tyko postarajcie sie na poczatku napisac co mozecie (wycisnac z xp "x" poty) a potem jaja a co do ogrodniczego nei wiem jaka trawę posiać golf czy wembley ale mamy fachowcow wiec na marginesie doradzcie
Urwis napisał:
a tu widze wszyscy tak sie znaj a ze normalnie brzuch ze smiechu mnie boli (nie dotyczy tire) ludzie wy powinniscie utworzyc jakies forum ogrodnicze tylko o wodzie i szlauchach j***cie:)
pozdrawiam:)
a tu widze wszyscy tak sie znaj a ze normalnie brzuch ze smiechu mnie boli (nie dotyczy tire) ludzie wy powinniscie utworzyc jakies forum ogrodnicze tylko o wodzie i szlauchach j***cie:)
Popieram,Beriam,dawaj encyklopedię ogrodniczą zaczynamy drukować "tutej"..........
Pozdrawiam.
serwis ogrodniczy , czemu nie – w koncu idzie wiosna , kazdy z nas bylby w temacie i nie mialby dylematów typu czy trawa jest czerwona czy zielona :wink:
Kolego,chciałem ci pomóc.Z całym szacunkiem,ta dyskusja do niczego nie doprowadzi.Wszyscy tu mówiący mają głęboką wiedzę – i rację.Bo tu,Kolego Urwisie,są tylko sami Fachowcy.I wszyscy źyczliwi,moźe trochę jajcarze,ale to dobrzy ludzie...Dlatego nie obraźaj ich więcej,oprócz tire,jak piszesz. !!Tire teź ma swojego pier...ca i nie lubi np.hamstwa[nie dotyczy Urwisa].
Pozdrawiam. :!: 8)
PS:Panowie,a z tym pomysłem Urwisa o forum ogrodniczym,to niezły pomysł.Nie? Np.o kalafiorach..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam. :!: 8)
PS:Panowie,a z tym pomysłem Urwisa o forum ogrodniczym,to niezły pomysł.Nie? Np.o kalafiorach..... :lol: :lol: :lol: :lol:
sluchaj koles mam wylaczone wszystkie programiki w pasku procz jednego audigy2logo bo mi sie podoba i laduje mi sie ze stoperem 5.34 od momentu kiedy pokaze sie okno bios heh nawet nie zdaze zeobaczyc co tam napisane:P rejestr rozpracowalem a te narzedzia administracyjne znacie moze jakies www gdzie azde z nich jest opisane nie kce zjebac windy zeby zaraz formata robic i chyba tyle:)
troche nie zrozumialem, chcecie powiedziec ze wam sie kompy wlaczaja w 5 s ?!? To chyba niemoźliwe
A co do tego wina, to co mowi tire, powylaczaj wszystkie programy ktore laduja ci sie na starcie windowsa.
A co do tego wina, to co mowi tire, powylaczaj wszystkie programy ktore laduja ci sie na starcie windowsa.
jest taki fajny programik uzywalem go jak mialem 98 to on dawal KOPA ale niewiem czy dziala pod xp nie sprawdzalem bo juz mi nie potrzebny ale jesli chcesz mozesz sprobowac nazywa sie CacheMaster,mowie nara
widze panie expert ze masz rejestr w jednym palcu , a nie umiesz sie obchodzic z narzedziami administracyjnymi ??? :? :lol: pozatym po jaka cholere zakladasz drugi topic po tym co teraz jest ?
Urwis:mnei win sie laduje 5sec od momentu okna bios ale chcialbym zmniejszyc do 3sec 5 to za dlugo
Za długo, a co chcesz w czasie tych 2 sekund robic? :)
Większości ładuje się 5 a nawet więcej sekund. Najszybciej ładuje się po świeźej instalacji, więc moźe formacik i nowa instalka co dziennie?
tire kolego ja rejest mam w najmniejszym palcu mnie chodzi o cos wiecej admin tools jakies itp bootvis tez g daje mnei win sie laduje 5sec od momentu okna bios ale chcialbym zmniejszyc do 3sec 5 to za dlugo:P
Jeźeli ci facet nie wystarczy moja podpowiedź nt.modyfikacji Rejestru [za trudne?] to mamy wszyscy rację – szlauch i woda z mydlinami,uziom tylko do
kaloryfera.Pozdrawiam. 8)
kaloryfera.Pozdrawiam. 8)
Nie zapomnij go uziemić, podłączając do kaloryfera. :D
I znowu nie czytalem dobrze postow o wodzie juz mowili :oops: Ok moze uszczelnic kompa zalac woda i wlozyc kabel z zasilaniem trzyfazowym co proponowal widaw wtedy napiecie powinno sie jeszcze bardziej podniesc a wtedy kursor bedzie zostawial na monitorze ognisty ogon za soba polecam :twisted:
Pozdrawiam!!
Pozdrawiam!!
Aligator zapomniales dodac zeby jeszcze polac kompa woda, wtedy bedzie wieksze napiecie na procku i dopiero zacznie smigac :wink:
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
1. zdejmij pokrywę boczną kompa,
2. weź srubokręt(konniecznie gwiazdkowy)
3. podkręć procesor...
to są konkrety...
:!: :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea: :lol:
2. weź srubokręt(konniecznie gwiazdkowy)
3. podkręć procesor...
to są konkrety...
:!: :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea: :lol:
**rwa P***licie takie balasy chodzi o konkretybo widze ze nic nie potraficie albo nie wiem co, napiszcie jakies konkrety co do rejestru albo innego gówna gdzie mozna przyspieszyć windę i tak mi zap**la ale wiecie zawsze moze szybciej:) :evil:
Beriam,nie cytuj głupot tylko zajmij się powaźnymi problemami.Ale teź pozdrawiam ciebie. :(
tire:Prócz słusznej podpowiedzi B3TONA,proponuję jeszcze przyłącze z szlauchu ogrodowego.... :lol: :lol: :lol:
tire mysle , ze jak podlaczysz jeszcze kompresor 50 l , to jush twoja maszyna bedzie wymiatała na maxa .... :wink:
p.s.
Nie zapomnij o słuchawkach BHP :lol: :lol: :lol:
Prócz słusznej podpowiedzi B3TONA,proponuję jeszcze przyłącze z szlauchu ogrodowego.... :lol: :lol: :lol:
Poza tym przejźyj " StartUp Manager"[msconfig]
Poza tym czynność wymagająca modyfikacji rejestru:
1/w Edytorze Rejestru odszukaj klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Current/ControlSet/Control/Session Manager/MemoryManagement/PrefetchParameters/EnablePrefetcher.
Klucz ten moźe przyjąć wartość od 0 do 3.Najlepszy efekt daje ustawienie go na 3,natomiast 0 wyłącza zupełnie tę opcję.
Polecam.
Pozdrawiam.
1/w Edytorze Rejestru odszukaj klucz HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Current/ControlSet/Control/Session Manager/MemoryManagement/PrefetchParameters/EnablePrefetcher.
Klucz ten moźe przyjąć wartość od 0 do 3.Najlepszy efekt daje ustawienie go na 3,natomiast 0 wyłącza zupełnie tę opcję.
Polecam.
Pozdrawiam.
Prócz słusznej podpowiedzi B3TONA,proponuję jeszcze przyłącze z szlauchu ogrodowego.... :lol: :lol: :lol:
Polecam.
Pozdrawiam.
Polecam.
Pozdrawiam.