Jak przekopiować płyty DVD ???

Właśnie kupiłem sobię przegrywarke LG 4166B+Lightscribe i cały pakiet oprogramowania z Nero.

Niewiem jak przegrać płytę DVD ?Mam cd rom nie dvd rom.

Zazwyczaj to wkłada się plytke do cd romu z i do nagrywarki i przegrywało się. Jak moge przegrać DVD plytę uźywająć tylko Nagrywarki DVD ??

Odpowiedzi: 2

W opcjach nero w ustawieniach zaawansowanych zaznacz opcje "Udostepnij obslugiwane formaty dla nagrywarki obrazow" klikasz OK. Wkladasz plyte do napedu, wybierasz opcje kopiuj DVD, jako naped zrodlowy wybierasz swoj naped DVD w ktorym jest plyta, jako naped docelowy wybierasz Image Recorder. Plyta zostanie zgrana do jednego pliku z rozszerzeniem .nrg. Aby nagrac obraz na nowa czysta plyte w nero wybierasz "Obraz dysku albo zapisany projekt" wskazujesz plik z obrazem, do nagrywarki wkladasz czysta plyte i ustawiasz ja jako naped docelowu i BURN :wink:
mettal
Dodano
16.02.2006 22:04:48
Nie lapie pytania. Ale pewnikiem musisz ustawic zeby nero nagrywalo z dvd na dvd tworzac w miedzy czasie obraz na dysku. zobacz na obrazek ponizej pokazane jest tam jak to ma wygladac. Jesli nie o to ci chodzi to bardzo przepraszam za wprowadzanie w blad

http://img118.imageshack.us/my.php?image=cdr2ra.jpg
Windolar
Dodano
16.02.2006 21:57:44
T–Time
Dodano:
16.02.2006 21:47:30
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1