Jak przechowac maile, by po przeformatowaniu moc je wkleic?

Zabieram sie do formatowania dysku.
Moze moje pytanie wydac sie naiwne, jednak nigdy na to nie zwracalam uwagi i po przekopiowabniu waznych danych na drugi dysk po prostu formatowalam dysk wyrzynajac wszystko w pien.
Dawno jedna ktego nie robilam i nagromadzilo mi sie pelno maili, ktore chcalabym przechowac jakos i po formacie zaimportowac do czystego windowsa.
Macie jakies porady, jak to zrobic? jakiego programu uzyc?
Nie chce ich po prostu zapisac, bo potem nic sie "wklei" tak jakbym chciala. Jak te dane przeslac na wolny dysk? W jakim formacie by potem nowy Outlook Express "zalapal" je?
Dzieki za info

Odpowiedzi: 8

Dobra, dobra. Ja tylko mówię, źe najpierw próbowałem ta poczta archiwalna co ją skompaktowałem i oczywiście pojawiło się rozszerzenie .dbx ale nazwałem sobie plik po nowemu np:"archiwum poczty". I takiego pliku to po wrzuceniu – zgodnie z sugestią do outlooka – nie był on widziany. Natomiast gdy usunąłem oryginalną "skrzynkę odbiorczą".dbx a zamiast niej dałem to "archiwum poczty".dbx tylko o czywiście zmieniłem nazwę na "skrzynka odbiorcza".dbx
No moźe źle coś zrozumiałem z wcześniejszych porad – ale tak czy inaczej tak to zadziałało.
I tak dzieki za sugestie :)
Pozdrawiam
Macka
Macka
Dodano
01.07.2005 09:03:27
Przeciez tak sie to powinno robic – po zainstalowaniu nowego systemu z OE, nalezy odpalic OE, wylaczyc i "stary" plik .dbx wgrac na swiezo utworzony.
EL NINO
Dodano
30.06.2005 20:37:13
Witam. Teź mam problem z archiwizowanie poczty z outlook expressa. Zebrałem wszystkie maile, skompaktowałem folder, przerzuciłe na d: , format kompa, później ten plik .dbx wrzuciłem tam własnie gdzie u mnie miejsci się całe g... outlooka czyli :C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Identities\{57E88C20–1637–11D8–96F4–F74CF1A4284E}\Microsoft\Outlook Express
ale outlook i tak nie widzi tego pliku z archiwum wiadomości.
Co zrobiłem nie tak?
Z góry dzięki za pomoc.
Macka

P.S. UDAŁO MI SIĘ TO ZROBIĆ ALE INACZEJ NIŻ OPISYWANO. OUTLOOK I TAK NIE WIDZI MI PLIKU .DBX Z INNA NAZWĄ DLATEGO USUNĄŁEM ORYGINALNY–NOWY PLIK "SKRZYNKA ODBIORCZA" A TEN WKLEJONY–ARCHIWALNY NAZWAŁEM "SKRZYNKA ODBIORCZA" I WTEDY TE ARCHIWANLE ZOBACZYŁ JAKO SKRZYNKA ODBIORCZA.
GRUNT,ŻE ZADZIAŁAŁO :D
Macka
Dodano
30.06.2005 12:21:56
Dzieki serdczne... po prostu mialam w opcjach folderow zaznaczone by nie pokazywac ukrytych plikow to sobie moglam szukac a szukac hihi ;)
No juz przekopiowalam dla pewnosci wiekszy klucz i przystepuj do formatu...mam nadzieje tylko, ze to sie udaje :(
sicilpol
Dodano
26.03.2005 18:58:25
C:\Documents and Settings\TY\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{972564AD–1C60–4F0B–AB3D–62EC8479BF94}\Microsoft\Outlook Express
Wystarczy w systemie wyszukać pliki *.dbx ;)
Anonymous
Dodano
26.03.2005 18:49:18
To chyba nie bedzie dzialac :(
Nie moge znalesc takich plikow :(
Wiem ze sa w Documents and Settings...ale po wejsciu tam nie widze po prostu zadnych Ustawien Lokalnych...a moze zle patrze? jakby zapadlo sie pod ziemie!
sicilpol
Dodano
26.03.2005 18:38:14
Przepraszam...
Naprawde szukalam po haslach i nawet troche poczytalam, ale nic takiego nie znalazlam :(
Moze patrzec nie potrafie :(
Pozdrawiam i dzieki
sicilpol
Dodano
26.03.2005 17:52:10
Skopiuj pliki .dbx w bezpieczne miejsce. Pozniej wrzucisz je w takie samo miejsce – zapisz sobie sciezke dostepu gdybys nie pamietala. Plik .wab rowniez, bo to ksiazka telefoniczna.

Przegladnij czasami starsze posty, bo takie pytania byly tu juz sporo razy.
EL NINO
Dodano
26.03.2005 17:50:14
sicilpol
Dodano:
26.03.2005 16:50:31
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1