Jak pozbyć się "Skrót do"?

Zgodnie z tym to napisałem w temacie pytam się co zrobic, aby pozbyć się dopisywania do nowoutworzonych skrótów "Skrót do"? Zaleźy mi na rozwiązaniu ręcznym, to znaczy zmianie rejestru, poniewaź za pomocą programów typu Tweak UI nie mogę tego zrobić..,

Odpowiedzi: 7

Pawek:
Po co uruchamiać ponownie system, gdy opcja jest juź od dawna ustawiona i niestety nie działa. Poza tym, to mit, źe trzeba uruchamiac ponownie komputer po wprowadzeniu zmian do rejestru.

Wiem, źe u mnie po zmianie w rejestrze, źeby były one zatwierdzone to naleźy uruchomić ponownie komputer.
Tomekk
Dodano
31.08.2003 12:48:55
utówrz najpierw jakiś skrót na pulpicie i potem wprowadź zmiany w rejestrze, następnie usuń ten skrót
i zrób ponowny (działa na 100%)
pozdrawiam
Puma
Dodano
31.08.2003 04:11:57
Po co uruchamiać ponownie system, gdy opcja jest juź od dawna ustawiona i niestety nie działa. Poza tym, to mit, źe trzeba uruchamiac ponownie komputer po wprowadzeniu zmian do rejestru.
Pawek
Dodano
31.08.2003 03:52:22
Pawek:
Hmmmm... Gdy wszedłem do rejestru i udałem się do podanej przez Ciebie Puma lokalizacji okazało się, źe mam juz ta opcję ustawioną na 0, a dalej przy tworzeniu skrótów robi sie dopisek "Skrót do"...

A uruchomiłeś ponownie system ?
Tomekk
Dodano
30.08.2003 17:04:09
Hmmmm... Gdy wszedłem do rejestru i udałem się do podanej przez Ciebie Puma lokalizacji okazało się, źe mam juz ta opcję ustawioną na 0, a dalej przy tworzeniu skrótów robi sie dopisek "Skrót do"...

Jeśli chodzi o to co napisał woyteg, to ja mam program tego typu, nazywa "Tweak–XP Pro" i jest to najlepszy program tego typu jaki znam. Wcześniej za jego pomocą pozbywałem się tego dopisku. Teraz mimo ustawienia takowej opcji w nim i tak dopisek się tworzy. Jeśli chodzi o strzałki, to te sie usunęły...
Pawek
Dodano
30.08.2003 15:06:07
uruchom edytor rejestru i znajdź HKEY LOCAL MACINE, znajdź gałąź "System/CurrentControlSet/Control", po
prawej stronie pojawi się klucz "UpDateMode" zmień wartość kucza z "01" na "00" i gotowe.
pozdrawiam
Puma
Dodano
30.08.2003 08:03:56
hmm... skoro nie wiesz jak to zrobic w rejestrze :–) to polecam np. Customizer XP, ktory nie tylko pozwoli Ci pozbyc sie Skrot do i strzalki ale i da latwy dostep do kilku innym irytujacych rzeczy w XP.
Program wazy okolo 1,5 mega i moge podeslac Ci go mailem.

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
30.08.2003 06:48:00
Pawek
Dodano:
30.08.2003 03:03:41
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1