Jak pozbyc sie "Critical error" w UT2004
Wrazie gdyby ktos szukal tu pomocy w sprawie UT2004 "Critical error" to napisze mozliwe zeczy zeby sie pozbyc bledu:
1– Sprawdz przed kupnem gry czy twoj system jest odpowiedni dla gry.
2– Sprawdz czy masz najnowszą aktualizacje do Unreal Tournament (obecnie jest 3369) mozna jaj sciagnac z nastepujacej strony:
http://download.filefront.com/4419933;6274574c6e9735b266cb5092350adf83446ee81243f2f35119bb6c5d39033b39f9b0e2afce73bf9a
3– Sprawdz czy masz najnowsze aktualizacje Video, chipseta i dzwieku.( Osoby posiadajace GPU z nVidia to nalezy sciagnac sterownik tylko ale i tylko ze strony www.nvidia.pl , osoby z chipsetem nForce takze ze strony www.nvidia.pl a osoby z dzwiekiem SB live! niepotrzeboja sterownikow wystarcza te z plyty)
4– Jesli powysze 2 punkty nieskutkuja to trzeba wejsc do X:\X\UT\System tam gdzie jest zainstalowany Unreal i skasowac plik "UT2004.ini"
5– Jesli wciaz problem bedzie sie powtarzal to zrobcie tak:
trza otworzyc UT2004.ini
i znalesc:
[Engine.Engine]
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
i zmienic do:
[Engine.Engine]
;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
Karty Nvidia dzilaja dobrze z na OpenGL– to moze naprawic blad lub nie, zalezy.
6– Jesli wciaz nic nielamcie sie ;)
Jesli macie rozniace sie od siebie RAM'y to sprobojcie wyciagnac jeden i zagrac w gre, czasem RAM'y z innych firm gryza sie nawzajem (tak bylo w przypaku ze mna)
7– Jesli zaden z powyzszych punktow niezadziala to jedynym wyjsciem jest (Jesli jesli kochace ta gre tak jak ja i jestescie zapartymi graczami UT) zformatowanie C: i zainstalowanie swiezego Windowsa z najnowszymi sterownikami(patrz punkt 3)
To by bylo na tyle. Mam nadzieje ze komus to pomoze ;)
P.S jesli popelnilem jakies byki ortograficzne wybaczcie, mieszkam za granica i juz troche Polski jezyk mi zanika.
1– Sprawdz przed kupnem gry czy twoj system jest odpowiedni dla gry.
2– Sprawdz czy masz najnowszą aktualizacje do Unreal Tournament (obecnie jest 3369) mozna jaj sciagnac z nastepujacej strony:
http://download.filefront.com/4419933;6274574c6e9735b266cb5092350adf83446ee81243f2f35119bb6c5d39033b39f9b0e2afce73bf9a
3– Sprawdz czy masz najnowsze aktualizacje Video, chipseta i dzwieku.( Osoby posiadajace GPU z nVidia to nalezy sciagnac sterownik tylko ale i tylko ze strony www.nvidia.pl , osoby z chipsetem nForce takze ze strony www.nvidia.pl a osoby z dzwiekiem SB live! niepotrzeboja sterownikow wystarcza te z plyty)
4– Jesli powysze 2 punkty nieskutkuja to trzeba wejsc do X:\X\UT\System tam gdzie jest zainstalowany Unreal i skasowac plik "UT2004.ini"
5– Jesli wciaz problem bedzie sie powtarzal to zrobcie tak:
trza otworzyc UT2004.ini
i znalesc:
[Engine.Engine]
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
i zmienic do:
[Engine.Engine]
;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
Karty Nvidia dzilaja dobrze z na OpenGL– to moze naprawic blad lub nie, zalezy.
6– Jesli wciaz nic nielamcie sie ;)
Jesli macie rozniace sie od siebie RAM'y to sprobojcie wyciagnac jeden i zagrac w gre, czasem RAM'y z innych firm gryza sie nawzajem (tak bylo w przypaku ze mna)
7– Jesli zaden z powyzszych punktow niezadziala to jedynym wyjsciem jest (Jesli jesli kochace ta gre tak jak ja i jestescie zapartymi graczami UT) zformatowanie C: i zainstalowanie swiezego Windowsa z najnowszymi sterownikami(patrz punkt 3)
To by bylo na tyle. Mam nadzieje ze komus to pomoze ;)
P.S jesli popelnilem jakies byki ortograficzne wybaczcie, mieszkam za granica i juz troche Polski jezyk mi zanika.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0