jak pozbyć się boota microsoftu

Witam, mam mały problem ;]

a mianowicie nie mogę się pozbyć boota. Do niedawna na swoim komputerze miałem dwa windowsy Longhorna i XP, ale po pewnym czasie postanowiłem usunąć sobie za pomocą formata Longhorna z poziomu windowsa xp, źeby sobie miejsce zwolnić. Lecz nie dokońca pozbyłem się Longhorna, gdyź przy kaźdym uruchomieniu komputera wyskakuje mi w dosie boot, który się pyta, jaki system ma uruchomić. I za
Chiny nie mogę jego usunąć tak źeby komputer normalnie włanczał mi Xp bez pytania się.
Bota próbowałem juź sam usuwać za pomocą konsoli odzyskiwania systemu, wpisywałem tam takie polecenia:
– fixmbr
– fixboot
– bootcfg – tu za pomocą dodatkowych opcji próbowałem coś motać ale nic mi nie wyszły tylko tyle, źe rozszerzyłem sobie wybór do 10 systemów ;] a wszystkie uruchamiają tego samego windowsa ;].

Jeźeli coś zrozumieliście z tej gadki to naprawdę pełen szacunek 8)

Odpowiedzi: 1

Mój komputer :arrow: "prawoklik" :arrow: Zaawansowane :arrow: Uruchamianie i odzyskiwanie :arrow: Ustawienia :arrow: odznacz "czas wyświetlania listy systemów operacyjnych" lub ustaw na 0 a jak nie pomoze to recznie edytuj plik boot.ini (plik jest ukryty)
emil
Dodano
12.09.2004 01:49:07
matjar
Dodano:
12.09.2004 01:07:10
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1